Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Εφιάλτης για το SPD η υπόθεση των αρμάτων μάχης «Λέοπαρντ» στην Ελλάδα ...




Σύμφωνα με αποκλειστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung, δύο πρώην βουλευτές του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) εισέπραξαν από την εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων Kraus-Maffei Wegmann κρυφές πληρωμές ύψους άνω των 5 εκατομ. ευρώ κατά το διάστημα 2000-05. Τα νέα στοιχεία προέκυψαν, σύμφωνα πάντα με την SZ, στο πλαίσιο εσωτερική έρευνας, που εξετάζει τις υποψίες καταβολής μιζών από την KMW για την ολοκλήρωση των συμφωνιών πώλησης τεθωρακισμένων οχημάτων τύπου Leopard 2, καθώς και οβιδοβόλων PzH 2000, που κόστισαν στην Ελλάδα σχεδόν 1,7 δισ. ευρώ.
Αποδέκτες των αδικαιολόγητων αμοιβών, σύμφωνα με την εταιρεία οικονομικού ελέγχου Pricewaterhouse Coopers, είναι οι δύο πρώην βουλευτές του SPD Ντάγκμαρ Λούουκ και Χάιντς-Άλφρεντ Στάινερ, οι οποίοι εισέπραξαν τα χρήματα μέσω της αστικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών BfS, η οποία δεν εμφανίζεται σε κανένα μητρώο εταιρειών.
Σε πρόβλημα για το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και τον πρόεδρό του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξελίσσεται η υπόθεση της καταβολής 5 εκατ. ευρώ σε δύο πρώην σοσιαλδημοκράτες βουλευτές. Η υπόθεση αυτή δεν αφορά άμεσα τον Γκάμπριελ ως υπουργό Οικονομίας, αλλά ως πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, SPD, αναφέρει σήμερα η Handelsblatt. Εκπρόσωποι των Πρασίνων (Grüne), της Αριστεράς (Die Linke) και των Φιλελευθέρων (FDP) τον καλούν να ρίξει φως στην υπόθεση αυτή.
«Η υπόθεση βρομάει πραγματικά», σχολιάζει ο εκπρόσωπος της Αριστεράς για θέματα εξοπλισμών Γιαν φαν Άκεν, προσθέτοντας πως εάν ευσταθεί ότι υπάρχουν πληρωμές ύψους 5 εκατ. ευρώ από την KMW προς δύο πρώην βουλευτές του SPD, χωρίς να υπάρχει καμία διακριτή παροχή υπηρεσίας προς την εταιρεία κατασκευής οπλικών συστημάτων, τότε γεννάται το ερώτημα «για ποιο λόγο έλαβαν τα χρήματα οι δύο σοσιαλδημοκράτες βουλευτές».
Όπως τονίζει ο φαν Άκεν, «ο Γκάμπριελ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, καθώς οι δύο ήταν βουλευτές του SPD και ενδεχομένως να αξιοποίησαν γνώσεις και γνωριμίες από εκείνη την εποχή προκειμένου να κάνουν το ντιλ με τα εξοπλιστικά».
Το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλες σκοτεινές περιπτώσεις σε ντιλ για εξοπλιστικά επισημαίνει το μέλος του προεδρείου των Φιλελευθέρων Φόλκερ Βίσινγκ, υπογραμμίζοντας: «Ενόψει της εμπλοκής δύο πρώην σοσιαλδημοκρατών βουλευτών στα ντιλ με τα θωρακισμένα άρματα μάχης προς την Ελλάδα, τίθεται το ερώτημα σε ποιο βαθμό εμπλέκονται σήμερα ή αντλούν οφέλη από τις εξοπλιστικές συναλλαγές πρώην και νυν πολιτικοί του SPD». Ο Βίσινγκ καλεί τους Σοσιαλδημοκράτες να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα πολιτικών του SPD που δραστηριοποιούνται σήμερα ως λομπίστες για τη πολεμική βιομηχανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com