Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Τουρκική φρενίτιδα στο Αιγαίο - Σπρώχνουν για «θερμό» επεισόδιο ...

Δεν έχει προηγούμενο η σημερινή τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο. Τουρκική Αεροπορία και Ναυτικό αλώνισαν κυριολεκτικά το Αιγαίο, απ άκρου εις άκρη, σαν να μην υπήρχε Εθνικός Εναέριος Χώρος(ΕΕΧ) ως ολόκληρο το Αιγαίο να τους ανήκει.
Με πληθώρα μαχητικών αεροσκαφών, αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και ηλεκτρονικής παρακολούθησης  και ελικοπτέρων του Ναυτικού οι Τούρκοι διέλυσαν κάθε έννοια Εθνικής κυριαρχίας πραγματοποιώντας αεροναυτικές ασκήσεις  τη στιγμή που το σύνολο σχεδόν του Στόλου τους βρισκόταν και αυτό στο Αιγαίο με ένα σύνολο 55 σκαφών περίπου.
Πιο ειδικά 4 μαχητικά αεροσκάφη, και 17 ακόμη CN-235 και ελικόπτερα πραγματοποίησαν σήμερα 47(!) παραβιάσεις του ΕΕΧ και 19 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Η τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε σε όλο πρακτικά Αιγαίο από βορρά έως νοτιοανατολικά.
Και το σημαντικότερο είναι πως ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί και άλλο καθώς η ημέρα δεν έχει ακόμη τελειώσει.
Η τουρκική επιδίωξη είναι σαφής. Σπρώχνουν καθαρά για «θερμό» επεισόδιο ενδεχομένως και κάτι περισσότερο από θερμό για περιορισμένη δηλαδή ένοπλη σύρραξη γνωρίζοντες πως η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά αδύναμη θέση αυτή την περίοδο.
Εκτός από τον πρωτοφανή αριθμό των παραβιάσεων προηγούμενο δεν έχει και συνολικά αυτή  η εικόνα που εκτυλίσσεται καθημερινά στο Αιγαίο.
Σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου ένα κράτος δεν αμφισβητεί στην πράξη την εθνική κυριαρχία ενός άλλου. Και τουλάχιστον όπου τυχόν επιχειρήθηκε να συμβεί αυτό  (Ν.Α. Ασία Κίνα, Ιαπωνία, Βιετνάμ, Φιλιππίνες) η αντίδραση υπήρξε ανάλογη της πρόκλησης.
Εδώ όμως στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, κανείς δεν δείχνει να απασχολείται. Η κυβέρνηση διδάσκει μαθήματα «στρατηγικής ψυχραιμίας» που δεν είναι τίποτα άλλο από το να κοιτάμε αλλού κάνοντας του «Κινέζους» σαν να μην καταλαβαίνουμε, ενώ τα ΜΜΕ σχεδόν στο σύνολό τους νομίζουν ότι η υπόθεση αφορά άλλες χώρες.
Η δορυφοροποποίηση της Ελλάδας από την Τουρκία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ουδείς δείχνει αυτή τη στιγμή ικανός, όχι να τη σταματήσει αλλά ούτε καν να επιχειρήσει να την εμποδίσει.
defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr