Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Αυτό είναι το νέο "εθνικό" τυφέκιο του τουρκικού στρατού - ΒΙΝΤΕΟ και φωτό ...




Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ.


Παραδόθηκε στον τουρκικό στρατό η πρώτη παρτίδα του <<Εθνικού Τυφεκίου Πεζικού>> (Milli Piyade Tüfeği-ΜΡΤ)- διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών.Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο  τυφέκιο τουρκικής κατασκευής στο πλαίσιο του Προγράμματος ''Σύγχρονο Τυφέκιο Πεζικού'', η παραγωγή του οποίου έγινε στο Εργοστάσιο Όπλων της Βιομηχανίας Μηχανών και Χημικών (MKEK) στο Kırıkkale.


Η πρώτη παρτίδα που είναι μόνο 200 όπλα  παραδόθηκαν στην Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων.Η διαδικασία δοκιμών και επικύρωσης του τυφεκίου με βάση διεθνή πρότυπα και διαδικασίες που είναι αποδεκτά από το ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2013.Εχει επίσης κατατεθεί διεθνής αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το τυφέκιο αυτό, ενώ όλα τα  δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας του τυφεκίου αυτού   ανήκουν στο Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας.




Από τον μάνατζερ του εργοστασίου κ. Manager Μεχμέτ Topluoğl ,αναφέρθηκε  ότι το τυφέκιο έχει σχεδιαστεί εξ’ολοκλήρου από Τούρκους μηχανικούς και έχει παραχθεί από Τούρκους εργαζόμενους- που είναι υπερήφανοι γι αυτό. Είπε ακόμα ότι το σχέδιο ξεκίνησε το 2009. 


Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του όπλου καθορίστηκαν βάσει της Επιχειρησιακής Αντίληψης (Operational Concept) και τις επιχειρησιακές ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρθηκε κατά την έναρξη του προγράμματος.




Η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας στην συνεδρίαση της 6ης Μαΐου αποφάσισε το Εθνικό Τυφέκιο Πεζικού να ονομαστεί MPT-76.
Όπως μεταδίδεται από τουρκικά ΜΜΕ στόχος είναι το συμβόλαιο για την σειριακή παραγωγή του τυφεκίου MPT - 76 , να υπογραφεί φέτος και οι παραδόσεις να ξεκινήσουν επίσης εντός του 2014.


































onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com