Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

"Ακούμπησε" στο κύμα F - 4! Πως αποφεύχθηκε η τραγωδία τι εκδοχή παρουσίασε το ΓΕΑ!Αεροσκάφος F - 4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, κυριολεκτικά γλίτωσε την συντριβή από θαύμα. Οι χειριστές του εκ των οποίων ο ένας υποδιοικητής της μονάδας από την οποία είχε απογειωθεί το αεροσκάφος, έκαναν πτήση σε εξαιρετική χαμηλό ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τόσο χαμηλή που μία από τις δεξαμενές του αεροσκάφους “βρήκε” στο κύμα!!! Πως σώθηκαν οι δύο πιλότοι και κατάφεραν μάλιστα να προσγειώσουν με διαδικασίες έκτακτης ανάγκης το F - 4; 

Όσοι έχουν γνώση του περιστατικού με ένα στόμα λένε: “Είχαν άγιο”!

Το περιστατικό έγινε στις 26 Μαρτίου. Το ΓΕΑ επέλεξε να μην ανακοινώσει το παραμικρό. Επειδή όμως στην Καλαμάτα υπήρξε κνητοποίηση για την υποδοχή του “λαβωμένου μαχητικού”, οι πληροφορίες που δόθηκαν στον τοπικό Τύπο έκαναν λόγο για “σύγκρουση με πτηνό” η οποία και οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση.

Δυστυχώς τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Το ΓΕΑ διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η ζωή των δύο χειριστών τέθηκε σε κίνδυνο. Όλα δείχνουν ανθρώπινο λάθος και κακό υπολογισμό. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται τόσο χαμηλή πτήση . Για να “βρει” η δεξαμενή του αεροσκάφους στο “κύμα” το ύψος που πέταγε το αεροσκάφος ήταν σχεδόν…μηδενικό. Υπήρχε λόγος για τόσο χαμηλή πτήση; Προφανώς όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν κινηθεί διαδικασίες για την αντικατάσταση του υποδιοικητή που πετούσε το F -4 Phantom. Είχε πρόσφατα τοποθετηθεί σ΄ αυτή τη θέση μετά από υπηρεσία υπασπιστή σε πολύ σημαντικό πρόσωπο .

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι σύνηθες πιλότοι μαχητικών να ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας με χαμηλές διελεύσεις. Αλλά αυτά τα ρίσκα πολύ συχνά κοστίζουν ανθρώπινες ζωές που είναι πάντα σημαντικές. οναλερτ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr