Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ενεργοποίηση του Στρατηγείου της Λάρισας ... δωρεάν! - Φεύγει η αποστολή στις 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ...




Ξεκινά να δραστηριοποιείται το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας σην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία με την ελάχιστη, αλλά ουσιαστική, ελληνική συμμετοχή.
Το πρόβλημα της μη συγκέντρωσης, από τα συμμετέχοντα κράτη, του αριθμού των απαιτούμενων από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δυνάμεων, λύθηκε με την Γαλλία να καλύπτει τον αριθμό που έλειπε.
Τις στρατηγικές εναέριες μεταφορές παρέχουν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Σουηδία με δικά τους μέσα.
Το θέμα των επικοινωνιών λύθηκε με την γαλλική εταιρεία THALES να τις αναλαμβάνει. Το κόστος θα πληρωθεί από τον λογαριασμό ΑΘΗΝΑ και καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση ή εμπλοκή δεν έχει το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας.
Μέχρι 3 Απριλίου ο Διοικητής του Στρατηγείου και 24 στελέχη αναμένεται να αναχωρήσουν για την περιοχή την ΚΑΔ. Δηλαδή αναχωρούν την Πέμτπη.
Έως 15 Απριλίου τμήμα 200 ατόμων θα ακολουθήσει και έως 15 Μαΐου τμήμα 500 ατόμων. Από τις ανωτέρω δυνάμεις δεν θα μεταβεί, όπως έχει αποφασιστεί, κανένας Έλληνας.
Από τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό ότι η θέση μας  (παροχή του Στρατηγείου με τον Διοικητή του Επιτελείου και των δυνατοτήτων του) και η επιμονή σε αυτή, οδήγησε στο να μη μετακινηθεί κανένα στέλεχος στην περιοχή των επιχειρήσεων στην ΚΑΔ και να μην υπάρξει η παραμικρή οικονομική επιβάρυνση για την χώρα μας.
Είναι βέβαιο ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα και στην μακρυνή Αφρικανική Δημοκρατία θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα: Επίδειξη επαγγελματισμού και αποτελεσματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com