Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Οι Τούρκοι συλλυπούνται αλλά δεν χρησιμοποιούν τη λέξη γενοκτονία για τους Αρμένιους .....




Την ώρα που ο Τουρκος Υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί να δώσει έμφαση στο μήνυμα συγνώμης του Πρωθυπουργού του για την Γενοκτονία των Αρμενιωνν - που όμως δεν αναγνωρίζει -  διοργανώθηκαν εκδηλώσεις Μνήμης για όσους έχασαν τη ζωή τους το  1915, μπροστά στο γαλλικό Προξενείο, στην Κωνσταντινούπολη. Μεταξύ των συμμετεχόντων, ήταν και η σύζυγος του Αρμένιου δολοφονημένου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ. 

Ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, σε εκπομπή του NTV μίλησε για το μήνυμα του Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τα <<γεγονότα του 1915>>, αποφεύγοντας όπως ο διάβολος το λιβάνι να μιλήσει για Γενοκτονία 1.000.000 Αρμένιων. Ο κ.Νταβούτογλου  είδε  θετικές αντιδράσεις στο μήνυμα, και συμπλήρωσε ότι πιστεύει ότι «έφθασαν το στόχο τους».   

«Γνωρίζω ότι ήταν μια απόφαση που ξάφνιασε πολλούς, τέτοια δήλωση δεν την περίμενε κανείς. Αλλά αν κάποιος δει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, τις αποφάσεις της Μεγάλης τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το 2005 θα μπορούσε να προϊδεαστεί. Τα εθνικά μας θέματα μπορούμε να τα υπερασπιστούμε σε μια διεθνή γλώσσα. Μία γλώσσα που απευθύνεται στην ψυχή και στο μυαλό των ανθρώπων. Με δίκαιη μνήμη εκφράσαμε μια νέα ιστορική κατεύθυνση», είπε και απέθυγε να σχολιάσει ότι επισήμως οι ίδιοι οι αρμένιοι είπαν ότι είναι προπάγανδα και επανάληψη της ίδιας πολιτικής με σημερινά μεσα...  



































































onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com