Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΙΑ;





Το μήνυμα στους «παπανδρεϊκούς» και πώς θα αντιδράσει ο Βενιζέλος
Τριγμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ προκαλεί για μια ακόμη φορά ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.
Μπορεί για αρκετό καιρό να ήταν εξαφανισμένος στο εξωτερικό αλλά φαίνεται πως ο κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να επιστρέψει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Ο στόχος του δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος και οι επόμενες κινήσεις του μοιάζουν... γρίφος.
Με τις μνήμες ακόμη νωπές από την προκλητική – κατά πολλούς– απουσία του από τη συνδιάσκεψη της «Ελιάς» και την οργή που προκάλεσε στον Ευ. Βενιζέλο στη Βουλή, ο πρώην πρωθυπουργός ήρθε να ταράξει και πάλι τα νερά της Χαρ. Τρικούπη.
Η απόφασή του να παραστεί αλλά και να μιλήσει, την ερχόμενη Δευτέρα, στην παρουσίαση βιβλίου της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά (η οποία πρόσφατα αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στη ΔΗΜΑΡ), παρουσία και του κ. Φ. Κουβέλη, έχει προκαλέσει αμηχανία, απορία και εκνευρισμό στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Όπως εκτιμούν υπονομεύεται το εγχείρημα της «Ελιάς».
Στη Χαρ. Τρικούπη επιλέγουν να κρατήσουν «χαμηλούς τόνους». Είναι ενδεικτικό πως το Newsbomb.gr επικοινώνησε με στελέχη του κόμματος προσπαθώντας να αποσπάσει κάποιο σχόλιο για το θέμα, ωστόσο κανείς δεν ήθελε να τοποθετηθεί, σημειώνοντας πως αυτό που προέχει είναι η πορεία προς τις ευρωεκλογές και η μάχη για την εκλογή όσο το δυνατόν περισσότερων ευρωβουλευτών με την «Ελιά».
Μόνο ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής προχώρησε σε δηλώσεις κατά του Γ. Παπανδρέου λέγοντας :«Κάνει μεγάλο κακό στο ΠΑΣΟΚ. Αντί να στηρίξει την Ελιά, οι μισοί υπουργοί του είναι στη ΔΗΜΑΡ. Το μόνο που απομένει είναι να δηλώσει ότι στηρίζει και ο ίδιος τη ΔΗΜΑΡ».
«Αστειότητες»
Από την πλευρά του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, επισημαίνεται ότι ο κ.Παπανδρέου, είχε ταχθεί εξ' αρχής κατά του εγχειρήματος της Ελιάς, καθώς ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ όπως υποστήριξε, μετατρέπεται σε συνιστώσα αυτής της πολιτικής συνεργασίας.
Παράλληλα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μετά τις ευρωεκλογές. το όποιο αποτέλεσμα θα αξιολογηθεί και αν είναι αρνητικό, θα ασκηθεί έντονη κριτική στην πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Την παρούσα στιγμή στενοί συνεργάτες του χαρακτηρίζουν αστεία τη σεναριολογία, που θέλει τον πρώην πρωθυπουργό να συντάσσεται με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, επιβεβαιώνουν, πάντως, το ζωηρό ενδιαφέρον του για τις διεργασίες και τις κινήσεις, που γίνονται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.
Πού το πάει;
Οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού μπορεί να προκαλούν έκπληξη σε ορισμένους, ωστόσο οι γνωρίζοντες καλά τα δρώμενα στο ΠΑΣΟΚ ήταν πεπεισμένοι πως ο κ. Παπανδρέου θα επέστρεφε.
Η απόφασή του να πάει στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά έχει πολλούς συμβολισμούς καθώς εκδηλώνεται ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές.
Στην ουσία και ανεξάρτητα τι θα πει τη Δευτέρα, στέλνει εμμέσως μήνυμα στους παπανδρεϊκούς, καθώς η κ. Κοππά ανήκει στην κατηγορία των στελεχών, τα οποία συγκρούστηκαν με τον Ευ. Βενιζέλο.
Παράλληλα λαμβάνει νέες αποστάσεις από τον πρόεδρο Βενιζέλο αμφισβητώντας την επιλογή του για την «Ελιά» και στέλνει μήνυμα στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Το γεγονός ότι δεν πρόκειται να στηρίξει προεκλογικά την «Ελιά», επιβεβαιώνει όσους λένε ότι θα διαδραματίσει ρόλο αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, καθώς εκτιμά ότι το αποτέλεσμα για την Χ. Τρικούπη θα είναι αρνητικό.
Παπανδρέου και Κουβέλης συμφωνούν ότι απαιτείται ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι «ουρά της ΝΔ».
Οι ισορροπίες στην Κεντροαριστερά είναι ιδιαιτέρως λεπτές και θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει αντίδραση και από την πλευρά του Ευ. Βενιζέλου και των συνεργατών του οι οποίοι αναμένεται να πιέσουν τον πρώην πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.
Αν ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να πάρει «εκδίκηση» από τον κ. Βενιζέλο για όσα έπραξε από το 2007 και μετά, τότε οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές στην Κεντροαριστερά και κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα.
«Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη»
Φαίνεται πως η συγκεκριμένη παροιμία ταιριάζει γάντι στους κκ Παπανδρέου και Βενιζέλο.
Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν εμμέσως πως ο κ. Βενιζέλος «κρατά στο χέρι» τον κ. Παπανδρέου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Εδώ και αρκετό καιρό ο κ. Βενιζέλος έχει στείλει...χαιρετίσματα στον πρώην πρωθυπουργό ότι αν συνεχίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση τότε θα βγάλει στη φόρα τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από το 2007.
Ο κ. Παπανδρέου από την πλευρά του δεν δείχνει να πτοείται καθώς εκτιμά πως ένα τέτοιο «άδειασμα» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο τους ψηφοφόρους και ο ίδιος κ. Βενιζέλος θα πέσει στα μάτια τους, αφού για χάρη της... καρέκλας θα ξεφτιλίσει ένα ολόκληρο κόμμα και την ιστορία του.
Παράλληλα, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έστειλαν μήνυμα στους «βενιζελικούς» πως αν ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ τραβήξει το σχοινί και βγάλει στη φόρα τα οικονομικά του Κινήματος, τότε ο κ. Παπανδρέου θα επαναφέρει στο προσκήνιο την υπόθεση των υποβρυχίων...χρόνιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.


















































































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com