Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Σημαντική απόφαση-ανάσα για άνεργο δανειολήπτη με προβλήματα υγείας ...

Ένας άνθρωπος με προβλήματα υγείας, άνεργος επί καιρώ και πατέρας ενός ανήλικου τέκνου, κατάφερε να σώσει το σπίτι του από πλειστηριασμό και το χρέος του περικόπηκε κατά 87%. Παρατίθεται αυτούσια η ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης που βοήθησε τον δανειολήπτη να σώσει την περιουσία του:
 
Καταφέραμε να οδηγήσουμε με την ψυχολογική μας, την νομική μας, την οικονομοτεχνική μας υποστήριξη στην δικαίωση Χανιώτη δανειολήπτη, όχι μόνο να τον εντάξουμε στο Νόμο Κατσέλη, αλλά και να του περάσουμε την δύναμη να συνεχίσει να βλέπει θετικά την ζωή.
 
Μιλάμε για άνθρωπο 51 χρονών, φορτωμένο με χιλιάδες κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, με σοβαρά προβλήματα υγείας (χρόνια ψυχωσική συνδρομή), μακροχρόνια άνεργο, πατέρα ενός ενηλίκου τέκνου, όμως άνεργου, χωρίς εισόδημα και το μόνο έσοδο του είναι το επίδομα Πρόνοιας 313 ευρώ μηνιαίως.
 
Την θεωρούμε μεγάλη μας επιτυχία διότι επανειλημμένα η Πιστώτρια Τράπεζα είχε κινήσει πλειστηριασμό στην μοναδική κατοικία του κοινωνικά πληγωμένου δανειολήπτη, και οι δικηγόροι θεωρούσαν την προσπάθεια μας για διάσωση της κατοικίας χαμένη υπόθεση, καθώς το χρέος ήταν μεγάλο 179.255,35 ευρώ, και η οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη μη αναστρέψιμη (πάσχει από ανίατη ασθένεια) όμως το θαύμα έγινε!!! 
 
Το Ειρηνοδικείο Χανίων με την υπ' αρ. 236/2014 απόφασή του μας απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον!!! 
 
1)Όρισε μηδενικές καταβολές για το χρέος
 
2)Διέσωσε την μοναδική κατοικία του ορίζοντας να πληρώσει το 50% της αντικειμενικής αξίας (46.445 ευρώ) της κατοικίας των 78,90 τ.μ. στο οποίο είχε την συγκυριότητα των 62,50% τ.μ. πληρώνοντας για 20 έτη 96,76 ευρώ, μηνιαία δόση
 
ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ του κατά 87%
 
Ως Ένωση ευχαριστούμε τους δικαστές του Ειρηνοδικείου Χανίων, που στάθηκαν πολύ ψηλά!!!
 
Που αν και ο ταλαίπωρος συμπολίτης μας δεν είχε δικηγορική παράσταση (στο δικαστήριο πήγε μόνος του) όμως η νομική τους και η ανθρώπινη ζεστασιά των δικαστών πέρασε και έκανε το θαύμα της, που για κάποιους δικηγόρους θεωρήθηκε χαμένη υπόθεση!!!
 
Καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα τους μόνο έξοδα θα παρήγαγε και μεγαλύτερη ψυχολογική κατάρρευση.
 
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 
defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr