Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Επίσκεψη Μεϊμαράκη στην Αλβανία ...

Στα Τίρανα θα μεταβεί την Κυριακή 27 Απριλίου ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προσκεκλημένος του Αλβανού ομολόγου του, Ilir Meta.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αλβανία, ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας Bujar Nishami, τον πρωθυπουργό Edi Ram, τον πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου Ilir Meta, καθώς και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και δήμαρχο Τιράνων Lulzim Basha.
Ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί, επίσης, με ομογενείς βουλευτές και υφυπουργούς, καθώς και με την ηγεσία και με στελέχη κομμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας (ΚΕΑΔ και MEGA-ΕΕΜ) και της «Ομόνοιας».

Θα ολοκληρώσει τον κύκλο των διμερών επαφών του στα Τίρανα με τη συνάντηση που θα έχει με τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής θα συμμετάσχει στη 12η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης θα συζητηθούν η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής Ιονίου σε σχέση με τις προοπτικές βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής, ενώ ειδικότερη συζήτηση θα γίνει αναφορικά με την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας.

Σημειώνεται ότι η Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου (Adriati-Ionian Initiative - AII) αφορά στην περιφερειακή συνεργασία οκτώ χωρών, των οποίων οι ακτές βρέχονται από τις θάλασσες της Αδριατικής και του Ιονίου. Εγκαθιδρύθηκε στις 19-20 Μαΐου 2000 με τη Διακήρυξη της Ανκόνας.

Οι οκτώ χώρες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία είναι οι εξής: Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία, Αλβανία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο. Καθεμία εκ των συμμετεχουσών χωρών αναλαμβάνει την προεδρία της ΑΙΙ εκ περιτροπής για έναν χρόνο. Η Ελλάδα προήδρευσε κατά τα διαστήματα 2001-2002 και 2008-2009. Η Αλβανία προεδρεύει κατά το διάστημα από τον Ιούνιο 2013 έως τον Ιούνιο 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr