Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

EΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ ...



Ημερομηνία : 31/3/2014

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις στην ΑΝΕΑΕΔ δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητους, συναδέλφους που αποτέλεσαν τον βασικό κορμό ιδρύσεως της και που βλέπουν καθημερινά όλο και περισσότερο, την απαξίωση της και την τοποθέτηση της οριστικά στο ντουλάπι της ιστορίας.
                Η διάθεση για άλωση της ΑΝΕΑΕΔ φάνηκε εδώ και ένα χρόνο όταν συγκεκριμένη ομάδα, αποτελούμενη από 15 – 20 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων είναι οργανωμένη σε κομματικό σχηματισμό, ξεκίνησε όλο και πιο έντονα τις επιθέσεις κατά της δράσης και λειτουργίας της ΑΝΕΑΕΔ.
                Όλοι οι γνώστες θυμούνται τις συνεχείς δημοσιεύσεις λιβελογραφημάτων κατά του ΔΣ, όποτε η πλειοψηφία του δεν υιοθετούσε την επιθυμία του ενός, την εξαφάνιση του τότε Προέδρου του αφήνοντας έκθετη την ένωση στον EUROMIL, την ομάδα των «ακτιβιστών» που κατελάμβανε τα γραφεία διακόπτοντας διοικητικά συμβούλια και πολλά άλλα. Δεν υπήρχε περίπτωση να καθυστερήσει πάνω από 24ωρο η δημοσίευση κάποιων πρακτικών και να μην ξεχυθούν τουλάχιστον 2 – 3 εξ αυτών και να μην κατακεραυνώνουν το ΔΣ.
                Στην πορεία προς την Γενική Συνέλευση είχαν απομακρυνθεί ή παραιτηθεί τουλάχιστον 5 – 6 Ιδρυτικά μέλη με συμμετοχή στα ΔΣ και έντονη δραστηριότητα μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή, οι δε υποψηφιότητες με το ζόρι (αφού υπήρξαν υποψήφιοι οι οποίοι ανακάλεσαν την υποψηφιότητά τους και σε 3 ημέρες την επανυπέβαλαν) συμπλήρωσαν τον αριθμό 13, δηλαδή οριακά για να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία. Έτσι με τις συνεχείς, συνεπείς και φιλότιμες προσπάθειες των κομματικών εγκαθέτων, φτάσαμε στη Γενική Συνέλευση, απαξιώνοντας πλήρως την ΑΝΕΑΕΔ στα μέλη της. Αδιάψευστος μάρτυρας ο αριθμός των συναδέλφων (44 μέλη) που συμμετείχαν στη ΓΣ αλλά και ο αριθμός των ψηφισάντων Πανελλαδικά (61 μέλη επί συνόλου 650). Οι διαδικασίες στη ΓΣ ας μην συζητηθούν. Με μία γραμμή αποτελούν μνημείο αδιαφάνειας, καπελώματος και φασιστικής επιβολής της μειοψηφούσας άποψης. Κάποιος μπορεί να διαπιστώσει ότι ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν πουθενά τα τελικά αποτελέσματα αλλά και ούτε οι απαντήσεις της εφορευτικής επιτροπής στις υποβληθείσες ενστάσεις.
                Μετά δε τις εκλογές η απόλυτη χειραγώγηση. Αυτοί που κατήγγειλαν όχι μόνο δεν ακούνε κανέναν, όχι μόνο δεν δημοσιεύουν τίποτα, αλλά και αυτή ακόμα την υποψηφιότητα του Προέδρου της ΑΝΕΑΕΔ στο κομματικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Δήμο Φυλής την βάφτισαν κανονική διαδικασία. Αυτοί οι ίδιοι που κατήγγειλαν το τότε ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ ότι προσπαθεί να σύρει την ένωση σε κομματικά μονοπάτια επειδή ο τότε Πρόεδρος της Α.Κι.Σ. κος Χρηστίδης είχε συμμετάσχει στον ΣΕΕ. Φυσικά και τότε σκοπίμως απέκρυβαν ότι το ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ διέκοψε κάθε επαφή με την Α.Κι.Σ. λόγω αυτής της συμμετοχής του κ. Χρηστίδη.
                Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί κάποιος να προβληματιστεί με όλα αυτά. Η απάντηση είναι ότι δυστυχώς υπάρχει σοβαρός λόγος.
                       
                  Η ΑΝΕΑΕΔ αποτελούσε την μόνη ίσως ανεξάρτητη και αδέσμευτη φωνή που σιγά αλλά σταθερά καταξιώθηκε στο χώρο των ΕΔ. Φωνή που σε κάθε παρέμβαση της δημιουργούσε και την ανάλογη αντίδραση. Το τελευταίο δε διάστημα οι θέσεις της και οι απόψεις της ελαμβάνοντο σοβαρά υπ όψη. Αυτό φυσικά δεν άρεσε καθόλου στο «σύστημα» που πολλές φορές έβλεπε τα σχέδια του να ανατρέπονται λόγω των συνεχών και πάντα έγκυρων παρεμβάσεων της ΑΝΕΑΕΔ. Δυστυχώς όμως δεν άρεσε και στην ομάδα που μέχρι τότε δεν είχε χώρο έκφρασης, μια και η αμφιβόλου αξιοπιστίας και δεδομένης εξαρτήσεως ΚΕΘΑ, δεν έχαιρε καμίας εκτίμησης. Θεώρησε λοιπόν ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει την τελική της επίθεση και να καταλάβει την ΑΝΕΑΕΔ.
                Έτσι σήμερα βρισκόμαστε με μία εξαρτημένη ένωση, που εκδίδει δελτία και ανακοινώσεις ανάλογα με τις κομματικές επιταγές. Ένα ΔΣ στο οποίο τουλάχιστον πέντε μέλη είναι οργανωμένα και ενεργά σε κομματικούς σχηματισμούς. Από την άλλη έχουμε τις ΕΑΑ (ΝΠΔΔ) που είναι δεδομένο ότι αποτελούν την «συνέχεια» του κράτους. Και τέλος υπάρχει και μία οργάνωση του ΣΞ η οποία όλως περιέργως, έχει καταστεί ο βασικός συνομιλητής του κράτους. Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν ασχολείται μόνο με τα θέματα του ΣΞ αλλά οι προτάσεις του έχουν επιπτώσεις σε όλους τους αποστράτους, αδιαφορώντας προκλητικά εάν αυτό είναι και «μη ηθικό» αλλά και «μη νόμιμο».
                Δικαίως λοιπόν θα αναρωτηθούμε. Μήπως όλη αυτή η απόλυτα επιτυχής διάλυση της ΑΝΕΑΕΔ ωφελεί το σύστημα; Μήπως τελικά αυτή η κομματική ομάδα είναι ένας συνδετικός κρίκος του συστήματος; Εκτός των ανακοινώσεων για το γάλα που είναι οι ανακοινώσεις για τις εξελίξεις στα Μετοχικά Ταμεία; Εκτός των κομματικών καταγγελιών για το πολυνομοσχέδιο που είναι οι ανακοινώσεις για τις νέες μειώσεις των συντάξεων και την εξαφάνιση των επικουρικών;
                Μήπως και εδώ έχουμε αντίστοιχη περίπτωση με την εκπεφρασμένη από πολλούς άποψη, ότι το ΠΑΜΕ είναι μία κατ εξοχήν συστημική κίνηση; Θα μπορούσα να δεχτώ το απλό, ότι οι «κοι προαναφερόμενοι» που αποτελούν σημαντικό ποσοστό του νέου ΔΣ, έμαθαν από το 2010 που δημιουργήθηκε η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, να «πατούν» πάνω στις γνώσεις, την αγωνιστικότητα και την αξιοπρέπεια αρκετών συναδέλφων, οι οποίοι έφτασαν την ΑΝΕΑΕΔ ψηλά.
Τώρα, ξεγυμνώθηκαν και φάνηκε το μέγεθος της ασχετοσύνης καθώς και η μετριότητά τους, η οποία πιθανότατα τους ακολουθεί από την ενεργό θητεία τους στις Ε.Δ. Άλλωστε καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στα πρωτοκλασάτα πλέον μέλη, υπάρχουν αξιωματικοί με θητεία σε Υπουργικά γραφεία και στενούς  δεσμούς με πολιτικές οικογένειες και μακρά θητεία στα πολιτικά τους ή Υπουργικά γραφεία ως απόστρατοι πλέον.




Όπως επίσης, υπάρχουν και όψιμοι επαναστάτες που θυμήθηκαν τα κομμουνιστικά συνθήματα μετά τις θητείες τους στο εξωτερικό και σε θέσεις ΝΑΤΟ παρακαλώ.
Ίσως θα ήθελαν πολλά χρόνια μετά να αποκαλυφθεί η αλήθεια, αλλά εμείς οφείλουμε να τους υπενθυμίζουμε ότι είμαστε εδώ, έχοντας τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά.
Καλό θα είναι να το έχουν βαθιά μέσα στο μυαλό τους.

Μετά τιμής
Συνέλης Παντελής
Αξιωματικός ΠΝ εα
Ιδρυτικό μέλος της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com