Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αυτοκτονίες στις ΕΔ: Οι στρατιωτικοί δεν είναι από "ατσάλι" επειδή φορούν στολή ...




Δυστυχώς οι στρατιωτικοί δεν εξαιρούνται από τις αυτοκτονίες. Πριν από την κρίση η αυτοκτονία στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Ακόμη και οι αυτοκτονίες στρατιωτών δεν ήταν θέμα που απασχολούσε τις ΕΔ όπως παλιότερα. Μετά το 2009 η “κατάρα” των αυτοκτονιών “χτύπησε” για τα καλά και την πόρτα του στρατεύματος αλλά και των σωμάτων ασφαλείας.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Αρκεί να θυμηθούμε τι έχει συμβεί σε λιγότερο από ένα χρόνο στις ελληνικές ΕΔ:

•Στις αρχές Μαίου αυτοκτόνησε ο υπολοχαγός στην Χαλκίδα. Αιτία όπως εξηγούσε σε σημείωμα που άφησε τα οικονομικά αδιέξοδα. Ήταν ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που δεν έκανε καμία υπερβολή στη ζωή του. Έπεσε στο κενό από οικοδομή.

•Ακολούθησε η αυτοκτονία αστυφύλακα μέσα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Αυτοπυροβολήθηκε.

•Υπαξιωματικό του ΠΝ αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο πλοίο που υπηρετούσε.

•Περίπου ένα μήνα μετά αυτοκτονεί και πολιτικός υπάλληλος του ΠΝ.

•Γυναίκα σμηναγός της ΠΑ πέφτει στο κενό.

•Ακολούθησαν απόπειρες αυτοκτονίας στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο.

•ΕΠΟΠ αυτοκτόνησε στον Μανταμάδο της Μυτιλήνης.

•Δύο απόπειρες αυτοκτονίας αξιωματικών πάλι στην Μυτιλήνη.

Η εικόνα είναι δραματική και δεν μπορεί το πρόβλημα να μπει κάτω από το χαλί. Μπορεί να μην ήταν αιτία για όλες τις περιπτώσεις τα οικονομικά προβλήματα, ήταν όμως χωρίς καμία αμφιβολία η αφορμή.

Η ψυχολογία των στρατιωτικών είναι άσχημη. Και όπως κάθε άνθρωπος έτσι και οι στρατιωτικοί έχουν ο καθένας τις δικές του αντοχές και όρια. Η στολή δεν σε κάνει “ατσάλινο”. Κάποιες φορές μάλιστα το βάρος της αξιοπρέπειας που τη συνοδεύει είναι πολύ βαρύ.





































onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com