Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΤΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ" ΖΕΙ.....Οι 10 Ελληνες «λατζιέρηδες» που έγιναν κροίσοι στις Η.Π.Α.





Αν ενώσεις τις περιουσίες τους, συγκεντρώνεται το αστρονομικό ποσό των 36.000.000.000 δολαρίων.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού οι πλουσιότεροι Ελληνοαμερικανοί εξακολουθούν να ζουν το Αμερικάνικο όνειρο, να έχουν ισχυρούς φίλους σε όλους τους χώρους και να είναι η δεύτερη σε οικονομική επιφάνεια και ευρωστία εθνικότητα της Αμερικάνικης κοινωνίας.
Στην λίστα που δημοσίευσε ο «Εθνικός Κύρηκας» -η πιο γνωστή εφημερίδα της ομογένειας-περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Οικογένεια Χασιώτη, ο γνωστός Τζον Κατσιματίδης, Τζον Πολ Ντετζόρια, Τζορτζ Αργυρός, Μάικλ Τζαχάρης, ο Πίτερ Πίτερσον, ο Τζορτζ Λογοθέτης, ο Ντιν Μητρόπουλος, Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, ο Ανδρέας Λιβέρης, η Τίνα Φέι, ο Τζιμ Γιαννόπουλος και η Ρίτα Γουίλσον. Το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο ζει και βασιλεύει και συμπατριώτες μας όπως ο Πίτερ Νίκολας έχοντας επενδύσει σε τομείς όπως η Βιοϊατρική, το πετρέλαιο, τα σπορ και το real estate. Με περιουσίες που ξεκινούν από τα εξακόσια πενήντα εκατομμύρια δολάρια και φτάνουν τα τρεισήμισι δισεκατομμύρια δολάρια οι δέκα πιο πλούσιοι έλληνες στις ΗΠΑ κυνήγησαν το αμερικάνικο όνειρο και πέτυχαν ξεπερνώντας σε κάποιες περιπτώσεις τις πιο τρελές φιλοδοξίες τους.
Peter Nicholas (Βιοιατρική)/3.500.000.000 δολάρια
Ο άνθρωπος που νίκησε την Johnson & Johnson
Στα εξήντα πέντε του χρόνια ο συν-ιδρυτής και πρόεδρος του οργανισμού Boston Scientific μπορεί να υπερηφανεύεται τα τελευταία χρόνια ότι νίκησε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου. Με τίμημα που ξεπέρασε τα είκοσι εφτά δισεκατομμύρια δολάρια ο Nicholas κέρδισε την Johnson & Johnson στην μάχη για την απόκτηση μια ιατρικής εταιρίας από την Μασαχουσέτη, προκαλώντας την ανάλογη αίσθηση.
Παντρεμένος με τρία παιδιά, έγινε ευρέως γνωστός όχι μόνο για τις επαγγελματικές επιτυχίες της εταιρίας του που κατασκευάζει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για χειρουργικές επεμβάσεις όπως καθετήρες, stents και μπαλονάκια αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο.
Συνεπικουρούμενος από την σύζυγό του Βιρτζίνια κάνει μεγάλες δωρεές κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ακόμα συζητιέται η προσφορά εβδομήντα δύο εκατομμυρίων δολαρίων στο Duke, αφού ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στο πασίγνωστο πανεπιστήμιο.
John Calamos Sr. (Επενδύσεις)/ 2.800.000.000 δολάρια
Από το μπακάλικο στις αγορές χρήματος
Οι μέρες που ο νεαρός τότε Ελληνοαμερικανός δούλευε στο μπακάλικο των γονιών του στο Δυτικό Σικάγο, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αφού παρά την επιθυμία τους να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση, ο John Calamos είχε άλλα όνειρα.
Το πάθος για τις επενδύσεις άρχισε όταν επένδυσε πέντε χιλιάδες δολάρια του πατέρα του, ενώ πριν ασχοληθεί με τα όνειρά του υπηρέτησε σαν πιλότος στο Βιετνάμ.
Μπήκε στον χώρο των επενδύσεων το 1977 και σύμφωνα με το Forbes τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η εταιρία του παρουσιάζουν σωρευτική άνοδο της τάξης του 750% τα τελευταία πέντε χρόνια και αγγίζουν τα σαράντα ένα δισεκατομμύρια δολάρια.
Είναι λάτρης της Ελλάδας και πέρυσι έκανε δωρεά ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων στο Ελληνικό μουσείο του Σικάγο.
Arianna Huffington (Media)/ 700.000.000 δολάρια
Η βιογράφος της Κάλας έκανε deal με την AOL
Η Αριάννα Στασινοπούλου μάλλον δεν φανταζόταν ποτέ την εξέλιξη που θα είχε, έστω και αν εντρύφησε από μικρή, λόγω του πατέρα της στην δημοσιογραφία.
Με σπουδές στο Λονδίνο έγραψε τη περίφημη βιογραφία της Μαρία Κάλλας με τίτλο «Η γυναίκα πίσω από τον μύθο», βιβλία, εκατοντάδες άρθρα και ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά.
Το 2003 ήταν υποψήφια κυβερνήτης της Καλιφόρνια και εκτός από το περίφημο «Huffington Post» που την έκανε ακόμη πιο πλούσια όταν αγοράστηκε από τoν κολοσσό της AOL έχει συμμετάσχει ως guest σε διάσημες τηλεοπτικές σειρές.

George Leon Argyros (Οικιστική Ανάπτυξη-Real Estate)/ 1.300.000.000 δολάρια
Το παιδί για όλες τις δουλειές που έγινε φίλος με τον Μπους
Για πολλούς μπορεί να μην είναι και ότι καλύτερο να είσαι φίλος του Μπους, αυτό όμως δεν απασχόλησε καθόλου τον 77χρονο ελληνοαμερικανό, γιο μεταναστών που γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ.
Στα 14 χρόνια του ήταν το παιδί για όλες τις δουλειές σε ένα μπακάλικο της Καλιφόρνιας, σήμερα μένει σε μια έπαυλη αξίας τεσσεράμισι εκατομμυρίων δολαρίων στο Harbor και αναγνωρίζεται ως leader στον χώρο του. Θεωρείται μέγας φιλάνθρωπος, είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και το 2001 υπηρέτησε σαν πρέσβης των ΗΠΑ στην Ισπανία.
Alexander Spanos (Real Estate-Σπορ)/ 1.100.000.000 δολάρια
Ο άνθρωπος που έχτισε 18 πολιτείες των ΗΠΑ
Ξεκίνησε από υπηρεσίες catering και σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει χτίσει πάνω από ογδόντα χιλιάδες σπίτια σε δεκαοχτώ πολιτείες των ΗΠΑ. Η εταιρία του, A.G. Spanos Companies, είναι η μεγαλύτερη στην Αμερική, σε ότι έχει να κάνει με τις οικογενειακές κατοικίες και ο 90χρονος σήμερα Spanos είναι επιπλέον ιδιοκτήτης των San Diego Chargers.
Από το 1994 έδωσε τα ηνία της ομάδας στους γιους του Dean και Michael, δεν δίστασε να δώσει διακόσια εκατομμύρια δολάρια για να χτιστεί το νέο της στάδιο, ενώ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της καμπάνιας του Μπους.
Michael Jaharis (Βιοχημική Βιομηχανία)/1.950.000.000 δολάρια
Ο μέγας χορηγός του Tufts και η σχέση με Καραμανλή
Τον Μάιο του 2005 ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και μέγας χορηγός του διάσημου Πανεπιστημίου Tufts ζούσε μεγάλες στιγμές, αφού ήταν ένας από τους ανθρώπους που «έντυσαν» τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή με την επίσημη ενδυμασία του διδάκτορα της Νομικής.
Παθιασμένος με την Ελλάδα-ονόμασε την φαρμακευτική του εταιρία KOS αποτίνοντας φόρο τιμής στο νησί που γέννησε τον Ιπποκράτη-ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.
Η KOS ειδικεύεται σε φάρμακα για την θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας και αναπνευστικών προβλημάτων, ενώ αυτό τον καιρό οι ερευνητές της δουλεύουν πάνω σε μια συσκευή με την οποία θα μπορεί κάποιος να εισπνέει την ινσουλίνη.
Είναι δωρητής στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης ενώ έδωσε το ποσό των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων στοTufts όπου ο γιος του Στίβεν σπούδασε Φαρμακευτική.
John Catsimatides (Πετρέλαια-Real Estate-Αερομεταφορές)/1.850.000.000 δολάρια
Ο πιλότος που παραλίγο να γίνει δήμαρχος Ν.Υ.
Δεν έγινε γνωστός μόνο για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και για την έντονη συμμετοχή του κάθε χρόνο στην ετήσια παρέλαση της ομογένειας στη Νέα Υόρκη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Πέρσι διεκδίκησε την δημαρχία της Νέας Υόρκης και στα 66 του χρόνια, ο πάλαι ποτέ πιτσιρικάς από τη Νίσυρο είναι πρόεδρος της Red Apple Group που είχε τρία δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα το 2005. Επίσης ήταν ο άνθρωπος που είχε την έμπνευση να βάλει την Άννα Βίσση να ερμηνεύσει το «Χωρίς το μωρό μου», σε παρέλαση για τον εορτασμό της επανάστασης του 1821 πριν από λίγα χρόνια.
Πατέρας δύο παιδιών έχε δίπλωμα πιλότου για jet και έχει συνεισφέρει μεγάλα ποσά για την έρευνα κατά της νόσου του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ, ενώ έχει κάνει δωρεές εκατομμυρίων σε σχολεία.
Peter Peterson (επενδύσεις)/830.000.000 δολάρια
Ο υπουργός εμπορίου σε κυβέρνηση του Νίξον
Είναι συν-ιδρυτής και πρόεδρος της Blackstone Group, η οποία θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές φίρμες στην Αμερική με γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φραντσίσκο και την Ουάσιγκτον.
Στα ογδόντα οχτώ του χρόνια, ο πατέρας πέντε παιδιών που διετέλεσε υπουργός εμπορίου στην κυβέρνηση του Νίξον, δεν ασχολείται πλέον τόσο ενεργά με την εταιρία του, αλλά δίνει διαλέξεις και εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση μιλώντας για την δημοσιονομική υπευθυνότητα.
Ted Leonsis (Internet-Σπορ)/740.000.000 δολάρια
Παρακολουθεί μπάσκετ με τον Μάικλ Τζόρνταν
Ο ισχυρός άντρας της America Online έχει την άνεση να συζητάει φιλικά με τον Μάικλ Τζόρνταν παρακολουθώντας έναν αγώνα μπάσκετ των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, στην οποία είναι μέτοχος.
Έχει συνεργαστεί με την Apple στην παρουσίαση του Macintosh, με την IBM και με την Wang ενώ είναι μέλος σε πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα αλλά και στο πανεπιστήμιο του Georgetown.
Το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει έχει δώσει μέχρι στιγμής εφτακόσιες εξήντα δύο χιλιάδες δολάρια για να βοηθήσει παιδιά που είχαν ανάγκη.
Angelo Tsakopoulos (Οικιστική ανάπτυξη-Real Estate)/ 650.000.000 δολάρια
Ο φίλος του κυβερνήτη Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ
Όταν πάτησε το πόδι του στην Αμερική ήταν είκοσι τεσσάρων χρόνων και οι φίλοι του λένε ότι ερωτεύτηκε την Καλιφόρνια με την πρώτη ματιά. Εκεί μεγαλούργησε επιχειρηματικά κερδίζοντας την φήμη ενός από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στην πολιτείας που έχει πάντα καλοκαίρι.
Παντρεμένος με έξι παιδιά ο Τσακόπουλος, φίλος του κυβερνήτη-σταρ Άρνολντ Σβαρτσνέγκερ και η οικογένειά του, έχουν δωρίσει εκατομμύρια δολάρια στην Εκκλησία, ενώ η κόρη του Έλενα και ο γιος του Κυριάκος θεωρούνται ευεργέτες των πανεπιστημίων Georgetown και Columbia, αφού καθιέρωσαν με τις δωρεές τους την έδρα Ελληνικών Σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com