Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Επεκτείνεται η φωτιά στην Οδησσό: Eπιθέσεις φιλοδυτικών στον ρωσόφωνο πληθυσμό ...





Συγκρούσεις άρχισαν να αναφέρονται στην ουκρανική πόλη Οδησσό που βρίσκεται δυτικά της χερσονήσου της Κριμαίας. Η ιστορική για τον Ελληνισμό και την Ρωσία πόλη, κατοικείται από ρωσόφωνους, όπως και όλη η περιοχή βόρεια και βορειοανατολικά της Οδησσού.
Αποτελούσε επίσης και ένα από τα εκλογικά προπύργια του Β.Γιανουκοβιτς.
Οι ρωσόφωνοι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι δέχονται επιθέσεις από φιλοδυτικούς που έχουν μεταφερθεί με φορτηγά και λεωφορεία από άλλες περιοχές (φωτό).
Ήδη ο τοπικός πληθυσμός αυτοοργανώνεται για να αποκρούσει τους εισβολείς οι οποίοι είναι ξενόφερτοι και δεν έχουν σχέση με τους κατοίκους της περιοχής.
Η Ρωσία δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και είναι έτοιμη να επέμβει αν χρειαστεί να διασωθεί ο πληθυσμός που δέχεται επίθεση, ενώ ρωσικά πολεμικά πλοία εθεάθησαν ανοικτά της πόλης.
Η Ουκρανία είναι το τελευταίο λιμάνι της Ουκρανίας στην Μαύρη Θάλασσα και αν χαθεί και αυτό απλά χάνει την πρόσβαση στην θάλασσα.
Η Οδησσός της Φιλικής Εταιρίας και του «Θωρηκτού Ποτέκμιν», είναι αταβιστικά συνδεδεμένη με την Ρωσία
Μετά τη Ρωσική Επανάσταση, η Οδησσός αποτέλεσε τμήμα της Σοβιετικής Δημοκρατίας της Ουκρανίας, ενώ στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η πόλη έπεσε προσωρινά στα χέρια των Ρουμάνων και των Γερμανών.
Η Οδησσός πέρασε στον έλεγχο της Ουκρανίας αμέσως μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης, το 1991.
Η παρουσία του Ελληνισμού στην Οδησσό, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι διάχυτη.




























defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com