Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Όλο το παρασκήνιο των αυριανών κρίσεων – Ποιος στηρίζει ποιον ...




Ένα 24ωρο πριν συνεδριάσει το συμβούλιο αρχηγών Γενικών Επιτελείων για να αρχίσει κρίσεις να σας πούμε πως ακριβώς έχουν οι συσχετισμοί “δυνάμεων” και γιατί οι αρχηγοί αναμένουν την άφιξη του Αβραμόπουλου από Βρυξέλλες για να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους. Κανονικά τις κρίσεις τις κάνουν οι αρχηγοί αλλά στην Ελλάδα αν δεν δοθεί το πράσινο φως από υπουργό και κόμμα ,τίποτα δεν είναι οριστικό.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος μετά από την επιτυχία της παραμονής στη θέση του δεν θέλει να “προκαλέσει” άλλο. Έτσι κι αλλιώς ξέρει ότι θα περάσει πιο δύσκολα αφού του έβαλαν Α/ΓΕΣ τον Μανωλά ,που έχει …το κακό συνήθειο να λέει τη γνώμη του. Για την αεροπρία η άποψή του είναι ότι δεν πρέπει να μείνει ο Βαϊτσης στο αρχηγείο τακτικής αεροπορίας και αυτό βολεύει και τον Τουρνά ο ο οποίος εισηγείται αλλαγή. Την ίδια άποψη έχει και ο γραμματέας του Πενταγώνου Αντώνης Οικονόμου. Τον Βαίτση στήριζαν για να γίνει Α/ΓΕΑ και σχεδόν το είχαν καταφέρει πολλοί από το επιτελείο Αβραμόπουλου. Άρα η επιστροφή Αβραμόπουλου ενδιαφέρει πολύ.
Για το ναυτικό ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν έχει μεγάλο θέμα αν και παραδόξως φαίνεται να κλίνει προς την άποψη του Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη που εμφανίζεται αποφασισμένος να εισηγηθεί την αποστρατεί του αρχηγού στόλου αντιναύαρχου Λίτσα. Ο Κωσταράκος για τον μόνο αξιωματικό του ναυτικού που ενδιαφέρεται είναι ένας υποναύαρχος που θέλει να τον κάνει υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.
Ο αρχηγός στόλου έχει πάρει τα μηνύματα όχι μόνο από τον Αποστολάκη αλλά νωρίτερα και από το επιτελείο Αβραμόπουλου στο οποίο δεν έχει μεγάλες συμπάθειες. Δίνει τον αγώνα του με τις εφεδρείες των αποστράτων από τη Συγγρού οι οποίοι εμφανίζονται γενικώς χολωμένοι με τις επιλογές στις κρίσεις. Τίποτα απ΄ όσα “στήριξαν” δεν τους έχει περάσει. Είναι αυτό αρκετό για να παραμείνει αρχηγός στόλου ο Λίτσας; Δύσκολο αν και όλα θα εξαρτηθούν και σ΄ αυτή τη περίπτωση από τον Αβραμόπουλο. Αν θελήσει να “χαϊδέψει” τ΄ αυτιά και των αποστράτων θα πει την κουβέντα του στον Αποστολάκη. Ο οποίος θα αποφασίσει αναλόγως. Πως αναλογως; Αν πιστεύει ότι έχει ακόμη ελπίδες να γίνει Α/ΓΕΕΘΑ πιθανότατα να “υπακούσει” . Βέβαια κάποιοι του λένε ότι “χωριό με τον Λίτσα” δεν μπορεί να γίνει και του επισημαίνουν ότι όταν θα γίνουν οι επόμενες κρίσεις πιθανότατα ούτε ο Αβραμόπουλος θα είναι υπουργός ούτε η ΝΔ κυβέρνηση.
Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι επιχειρησιακά κριτήρια στις κρίσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων…δεν παίζουν.












http://armynews.gr/?p=17289

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com