Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία ...




Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να δράσουν εναντίον της Ρωσίας σε περίπτωση που οι εντάσεις όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακωθούν, ενώ αυτή τη στιγμή η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων εναντίον της Μόσχας, δήλωσε μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα.
«Σε αυτό το σημείο, πλέον δεν εξετάζουμε απλώς την επιβολή κυρώσεων, με δεδομένες τις ενέργειες στις οποίες προχωρεί η Ρωσία» και «είναι πιθανό να τις επιβάλλουμε και προετοιμαζόμαστε γι΄ αυτό», είπε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Έχουμε ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων επιλογών», πρόσθεσε η ίδια.
Ποιες επιλογές εξετάζουν οι Αμερικανοί γερουσιαστές
Ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας για την Ευρώπη, ο Κρις Μέρφι, δήλωσε σήμερα ότι οι Αμερικανοί γερουσιαστές εξετάζουν επιλογές όπως την επιβολή κυρώσεων εναντίον ρωσικών τραπεζών, τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων ρωσικών κρατικών οργανισμών και ιδιωτών επενδυτών και την επιβολή ταξιδιωτικών απαγορεύσεων εξαιτίας των στρατιωτικών κινήσεών της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο Μέρφι επίσης ανέφερε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα είχαν ελάχιστα αποτελέσματα εάν δεν συνοδεύονταν από ανάλογες ενέργειες εκ μέρους της Ευρώπης.
«Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι οι ΗΠΑ να δράσουν σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη» σημείωσε ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος ο οποίος εκλέγεται στο Κονέτικατ. «Οι μονομερείς κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν θα έχουν μεγάλο αποτέλεσμα εάν η Ευρώπη παραμείνει ένας παράδεισος για τις ρωσικές τράπεζες και τους Ρώσους ολιγάρχες για να κρύβουν και να επενδύουν τα χρήματά τους».


















http://armynews.gr/?p=17224

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com