Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μαλαίσια: Όλα τα σενάρια ανοιχτά για το αγνοούμενο Boeing .....



Η ανεξήγητη τύχη της  πτήσης MH370 των μαλαισιανών αερογραμμών,  έχει ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας σε ορισμένες δορυφορικές τεχνολογίες που θα διευκολύνουν στο μέλλον τις αρχές να εντοπίζουν και να επικοινωνούν με τα αεροσκάφη που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή ακόμα και κάτω από το νερό.
Το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 8 Μαρτίου με 239 επιβαίνοντες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το πιθανότερο είναι ότι πέταξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.
kou2
Ήδη, τα νέα συστήματα που αναπτύσσονται από τις ευρωπαϊκές και βορειοαμερικανικές ομάδες μπορούν να κάνουν δυνατή την ακριβή αποτύπωση της θέσης και τις διαδρομές μιας πτήσης. Αυτά θα χρησιμοποιούν δορυφορικό σύστημα αισθητήρων ραντάρ αντί να περιμένουν τα σήματα που περιέχουν δεδομένα αυτοματοποιημένης θέση όπως και την ταχύτητα που θα αποστέλλεται κάθε δευτερόλεπτο από τα αεροσκάφη.
kou3
Επί του παρόντος, οι πληροφορίες σχετικά με τη θέση ενός αεροσκάφους μπορεί να διαβαστεί από επίγεια ραντάρ, τα οποία όμως χάνουν την κάλυψη πάνω από τους ωκεανούς ή τις απομακρυσμένες περιοχές.
Ακόμα και αν τα αυτοματοποιημένα σήματα όπου φαίνεται η θέση του αεροσκάφους έχουν απενεργοποιηθεί, όπως μπορεί να συνέβη στην περίπτωση της Μαλαισίας, τα νέα δορυφορικά συστήματα μπορούν ακόμη να βοηθήσουν τις προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες να εξοικονομήσουν καύσιμα.
kou4
Στο μεταξύ ένας Αμερικανός πιλότος έδωσε τη δική του θεωρία για την τύχη του αεροσκάφους σύμφωνα με το οποίο είναι πιθανό ο πιλότος να εντόπισε πρόβλημα στο αεροσκάφος, ίσως καπνό, λίγες ώρες από την απογείωση, όσο βρισκόταν πάνω από τη θάλασσα της Νοτίου Κίνας.
Ο πιλότος αναζήτησε το κοντινότερο αεροδρόμιο για να προσγειωθεί, επομένως προγραμμάτισε τον προορισμό και ο αυτόματος πιλότος έστρεψε το αεροσκάφος δυτικά.
Sand-Art-Malaysian-plane
Δεν επέλεξε όμως το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ  αφού βρισκόταν σε πιο κοντινή απόσταση. Στο μεταξύ οι κυβερνήτες αναζήτησαν την εστία της φωτιάς, αλλά σύντομα το πιλοτήριο γέμισε καπνό με αποτέλεσμα να πέσουν λιπόθυμοι, ενώ οι φλόγες επηρέασαν το όλο σύστημα.
Το αεροπλάνο συνέχισε την πορεία του όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά καταναλώθηκαν όλα τα καύσμα και συνετρίβη όσο βρισκόταν πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.























































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com