Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Α/ΓΕΣ:Μεταχειρισμένα οχήματα από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού ...




Στην επιλογή των 300-320 οχημάτων διαφόρων τύπων, από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού, προχώρησε ειδική επιτροπή του Ελληνικού Στρατού που στάλθηκε προς τούτο στις ΗΠΑ στις αρχές Μαρτίου και διάλεξε τα καλύτερα από ένα στοκ 1200 περίπου μεταχειρισμένων οχημάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την παραλαβή τους αυτών ή και περισσότερων ακόμα για κανιβαλισμό. Αυτό αποκάλυψε στους στρατιωτικούς συντάκτες ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, κατά την πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε μαζί τους πριν από λίγη ώρα.

Τα οχήματα αυτά είναι μεταχειρισμένοι αρματοφορείς, βυτιοφόρα, ανατρεπόμενα, φορτηγά κ.λπ. (τύπου Μ977, Μ978, Μ985 και Μ978Ρ1) και ήδη η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει τη «δέσμευσή» τους από την αντίστοιχη αμερικανική για ένα τετράμηνο τουλάχιστον προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες και να βγει η τελική απόφαση.

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ σημείωσε ότι προχωρά το θέμα των Τεθωρακισμένων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) και ΤΟΜΑ, διαφόρων τύπων και εκδόσεων του Μ-113, από τα οποία 460, όπως σημείωσε ο Αρχηγός, είναι έτοιμα να φτάσουν στην Ελλάδα εντός του 2014, στο πιο αισιόδοξο σενάριο τον προσεχή Μάϊο ή Ιούνιο, στο δε πιο απαισιόδοξο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Υπενθυμίζουμε ότι τα 460 αυτά οχήματα είναι Μ-113Α2, Μ901 ITV, M-1059, M-577 και M-106.

Αντίθετα, ο ίδιος αναφερόμενος στο θέμα των αρμάτων M1A1 Abrams και του σχετικού ελληνικού αιτήματος που έχει υποβληθεί για την απόκτηση 90 εξ αυτών δωρεάν επίσης από τα αποθέματα του Αμερικανικού στρατού δεν ήταν το ίδιο αισιόδοξος λέγοντας ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτή τη στιγμή αυτά που έχουμε νομίζω πως είναι αρκετά», για να προσθέσει ότι «από τη στιγμή που ο αντίπαλος εκσυγχρονίζεται, πρέπει να δεις και εσύ τι θα κάνεις».

Λ.Σ.Μ.




























































parapolitica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com