Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ...
Είμαστε φαντάροι που περάσαμε ΣΠΕΝ στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου, ώντας η δεύτερη σειρά μετά τις γιορτές. Διαβάζαμε τις καταγγελίες για τα ληγμένα κρουασάν αλλά πιστεύαμε ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που έτυχε στους προηγούμενους από εμάς φαντάρους.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αποτελεί «συνήθεια» στο συγκεκριμένο ΚΕΝ καθώς συνέβη και σε εμάς να δίνουν ληγμένα (4 ημερών) κρουασάν.
Γίνεται φανερό ότι θεωρούν τους φαντάρους «ζώα» που μπορούν να ξεφορτωθούν σε αυτούς ότι σάπιο σκεύασμα έχουν. Από τους `γκοτζίλες` των πατεράδων μας περάσαμε στα ληγμένα κρουασάν σήμερα και ποιος ξέρει τι άλλο αύριο.
Τα προβλήματα όμως κατά την διάρκεια του διαστήματος που κάτσαμε στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου δεν ήταν μόνο τα αλλιωμένα σνακ. Τις πρώτες πέντε μέρες τα μπάνια ήταν κλειστά γιατί δεν υπήρχε ζεστό νερό. Όταν παραπονεθήκαμε στους μόνιμους η απάντηση που λάβαμε από τον λοχία ήταν«Στρατός είναι εδώ τι θέλετε, εξάλλου για αυτό σας βγάζουμε έξω για να πηγαίνετε σε ξενοδοχεία να κάνετε μπάνιο».
Δεν θα κάτσουμε να αναλωθούμε σε αυτό που είπε ο λοχίας που εξάλλου ειλικρινέστατα μας μετέφερε αυτό που ο στρατός δεν μας λέει επίσημα. Ότι μας καλεί να αφήσουμε τις ζωές μας και να υπηρετήσουμε μια θητεία που θα την χρυσοπληρώσουν οι οικογένειες μας.
Αντί να κωφεύει το ΓΕΣ ας το δηλώσει ξεκάθαρα και να μας πει το ποσό που πρέπει να έχουμε από πριν μαζί μας για να βγάλουμε την θητεία μας. Πόσο κοστίζει σε εμάς και στην οικογένεια μας μια υποχρεωτική στράτευση που μας θέλει δωρεάν δούλους και παράγει κέρδος σε πλήθος τοπικών οικονομικών παραγόντων με τους οποίους διαπλέκεται το αμαρτωλό πελατειακό κράτος των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Τέλος αξιολογούμε ότι η θητεία μας στο 1ο λόχο του ΚΕΜΧ Ναυπλίου ήταν κουραστική, αλλά δεν ήταν το ίδιο το ΣΠΕΝ που μας κούρασε όσο η συνεχής αγγαρεία και η δήθεν καθαριότητα.
Ειρωνικό αν σκεφτεί κανείς ότι περάσανε 6 μέρες για να κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο και ενώ υποβαλλόμασταν σε στρατιωτική εκπαίδευση.
Ελπίζουμε οι επόμενοι από εμάς να έχουν καλύτερες συνθήκες από ότι εμείς.
Μια συμβουλή μόνο στους συναδέλφους:
Αντιδράστε γρηγορότερα, δυνατότερα, συλλογικότερα από ότι εμείς.
Βγείτε Μαζικά Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
Γράψτε επιστολές καταγγελίας και δημοσιεύστε τες παντού.
Να πάρουν οι γονείς σας τηλέφωνο και να διαμαρτυρηθούν.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

http://www.makeleio.gr/?p=67759

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr