Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Reuters: Στο 31% τα "κόκκινα" δάνεια των ελληνικών τραπεζών ...





Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των εγχώριων τραπεζών ανήλθαν στο 31% του συνολικού χαρτοφυλακίου τους στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2013, από 29,3% στο πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με δήλωση τραπεζίτη στο Reuters την Τετάρτη.
Σημειώνεται ότι τα "κόκκινα" δάνεια βρίσκονται στο επίκεντρο των stress tests της Τράπεζας της Ελλάδος ώστε να διαπιστωθεί εάν οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες για να απορροφήσουν πιθανούς κραδασμούς πιθανή περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των δικών της stress test για τις ευρωπαϊκές τράπεζες στα τέλη Οκτωβρίου.
Την ίδια στιγμή σε αλλεπάλληλες συναντήσεις η τρόικα, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και το υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να καθορίσουν το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών και να λύσουν σειρά κρίσιμων θεμάτων για το τραπεζικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com