Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Der Spiegel: Νέες αποκαλύψεις για τα εξοπλιστικά .....
Εκείνη την περίοδο ο Γκρίλο ήταν οικονομικός διευθυντής του τμήματος εξοπλισμών της RHEINMETALL και παράλληλα διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας STN ATLAS.  Τα νέα στοιχεία που επικαλείται το SPIEGEL βασίζονται σε τριμηνιαίες εκθέσεις του τότε εκπροσώπου της εταιρείας στην Αθήνα, Πάνου Ευσταθίου, με αναλυτική καταγραφή των δραστηριοτήτων της ATLAS στην Ελλάδα.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Ευσταθίου, μόνον από το ύψος της προμήθειάς του η ηγεσία της STN ATLAS θα έπρεπε να είχε γνώση για τη δωροδοκία. Αυτό ακριβώς διαψεύδει ο κ. Γκρίλο.
Οι επαφές στην Ελλάδα
Συγκεκριμένα, τα νέα στοιχεία που δίνουν την αφορμή για να επανέλθει το SPIEGEL στην υπόθεση της δωροδοκίας στην Ελλάδα αφορούν τριμηνιαίες εκθέσεις της περιόδου Ιανουαρίου 2000 με καλοκαίρι 2001, με αναλυτική ενημέρωση για τις δραστηριότητες της STN ATLAS στην Ελλάδα.
Συντάκτης των εκθέσεων είναι ο εκπρόσωπος της STN ATLAS στην Ελλάδα Παναγιώτη Ευσταθίου και αποδέκτης ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ούλριχ Γκρίλο.
Σε μια από αυτές τις εκθέσεις, και συγκεκριμένα σε αυτή που φέρει την ημερομηνία 30 Ιουνίου 2000, γίνεται αναφορά σε συνάντηση του κ. Γκρίλο και δύο μάνατζερ της STN ATLAS κατά την επίσκεψη τους στην Αθήνα με τον τότε γενικό διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα, δηλαδή το άτομο που όπως πιθανολογείται δωροδοκήθηκε από τον Πάνου Ευσταθίου.
Ως αντικείμενο της συνομιλίας Γκρίλο – Ευσταθίου η έκθεση αναφέρει την “πορεία και τις προτεραιότητες (Status und Prioritäten) τρεχόντων προγραμμάτων της STN ATLAS στην Ελλάδα”.
“Δεν θυμάμαι”
Σε επικοινωνία που είχε το SPIEGEL με τον κ. Γκρίλο ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών δηλώνει ότι μετά από σχεδόν 14 χρόνια δεν είναι σε θέση να θυμάται, εάν διάβαζε αυτές τις εκθέσεις και ποιοι ήταν οι συνομιλητές του, όταν επισκέφτηκε την Αθήνα.
Αλλά, όπως υποστηρίζει ο Ούλριχ Γκρίλο, “μια τυπική επίσκεψη στον ανώτατο προμηθευτεί”, δηλαδή στον κ. Κάντα, δεν θα ήταν καθόλου ασυνήθιστη. Ο Γκρίλο επιμένει όμως ότι “για υποτιθέμενες δωροδοκίες δεν είχα καμία γνώση.”
Ας σημειωθεί ότι τόσο στην έδρα της STN ATLAS στη Βρέμη, όσο και στην Αθήνα οι εισαγγελίες ερευνούν κατά πόσο πρώην στελέχη της εταιρείας εμπλέκονται σε δωροδοκία, φοροδιαφυγή και απάτη. Ο Ούλριχ Γκρίλο δεν βρίσκεται ανάμεσά τους.ΠΗΓΗ: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr