Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γ. Καμίνης ζητά από τους άστεγους της Αθήνας βεβαίωση μόνιμης κατοικίας!!!!
Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ζητεί από τους... άστεγους το πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας», ένα νέο πρόγραμμα στέγασης του Δήμου Αθηναίων, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προφέρει υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης σε κατοίκους της Αθήνας που στερούνται των απαραίτητων πόρων ή μέσων για την ικανοποίηση των ανωτέρω αναγκών.
 
Συγκεκριμένα, στόχος του προγράμματος είναι η φιλοξενία σε κατάλληλα διαμερίσματα οικογενειών με παιδιά, ηλικιωμένων, εγκύων και γενικότερα ατόμων που είναι άστεγα ή κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άστεγα.
 
Και όμως, από αυτά τα άτομα, που είναι άστεγα ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγα, ο Δήμος Αθηναίων ζητεί βεβαίωση μόνιμης κατοικία ή λογαριασμό ΔΕΚΟ, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτό!
 
Επιπλέον, πέραν των πολλών δικαιολογητικών που ενδεχομένως πολλοί άστεγοι αδυνατούν να μαζέψουν, αξίζει να σημειωθεί πως πολλές είναι οι εξετάσεις υγείας που προβλέπεται να γίνουν για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ εύλογο είναι το ερώτημα πώς θα πληρώσουν οι άστεγοι για τόσες εξετάσεις.
 
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας», όπως αυτά αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, είναι τα εξής:
 
- Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
 
- Κάρτα Ανεργίας (εφόσον υπάρχει)
 
- Απόφαση χορήγησης όποιου επιδόματος τυχόν λαμβάνει
 
- Αποδείξεις οφειλών που πιστοποιούν την αδυναμία στέγασης
 
- Εκκαθαριστικό Σημείωμα τρέχοντος έτους
 
- Ε9 εφόσον υπάρχει ή Υπευθ. Δήλωση Ν. 1599 ότι δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή του
 
- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης     
 
- Αντίγραφο ασφαλιστικού βιβλιαρίου σε ισχύ     
 
- Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ(!)
 
Επιπρόσθετα, για να κάνει κάποιος αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα, θα πρέπει να μεταβεί σε Δημόσιο Νοσοκομείο και να κάνει τις εξής εξετάσεις:
 
-Γενικές εξετάσεις αίματος
 
- Εξετάσεις αίματος για ΑΙDS, ηπατίτιδα και σύφιλη
 
- Ακτινογραφία θώρακος
 
- Ψυχιατρική εξέταση από τα Δημοτικά Ιατρεία ή από Δημόσιο Νοσοκομείο
 
- Δερματολογική εξέταση
 
Σημείωση: Αν πρόκειται για οικογένεια, οι εξετάσεις είναι απαραίτητες από όλα τα μέλη της. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το εν λόγω πρόγραμμα, έληξε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, όσον αφορά στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας 36, ενώ θα συνεχιστεί με υποβολή νέων αιτήσεων για άλλη Κοινωνική Κατοικία.
 defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr