Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

"Κόλλησε" η προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook από ΗΠΑ!!!




Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 


Τα πνεύματα στην Κορεατική Χερσόνησο δεν φαίνεται να ηρεμούν και ...επηρεάζουν και την ...Ελλάδα! Όχι δεν πρόκειται να γίνει της ...Κορέας ή να οργανώσουμε κάποια νέα ...εκστρατεία όπως το 1950- 1953! Η ένταση - που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ανεβοκατεβαίνει- είχε ως αποτέλεσμα να αναβάλει η Ουάσιγκτον την πώληση στην Ελλάδα των 10 μεταχειρισμένων μεταφορικών ελικοπτέρων Chinook CH-47D (Σινούκ) καθώς έκρινε, όπως ενημέρωσε ο Αμερικανικός Στρατός το ΓΕΕΘΑ,στην επιχειρησιακή προτεραιότητα που δόθηκε σε ενίσχυση των εκεί φίλιων δυνάμεων, έναντι της Ελλάδας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν τα ελικόπτερα θα διατεθούν είτε ως βοήθεια ή ως προϊόν πώλησης στην Νότια Κορέα είτε θα προστεθούν σε εκεί υπάρχουσες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα είχε ζητήσει την αγορά αυτών των ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ και οι διαπραγματεύσεις είχαν ολοκληρωθεί - από ελληνικής πλευράς είχαν δοθεί και οι σχετικές εγκρίσεις. Θα κόστιζαν απ΄ότι είχε διαρρεύσει, περίπου 90-110 εκ. δολάρια.Η αμερικανική προσφορά που υποβλήθηκε στην ελληνική κυβέρνηση  περιλαμβάνει την πώληση 10 ελικοπτέρων CH-47D Chinook καθώς και τις εργασίες συντήρησης, αναβάθμισης και τοποθέτησης συστήματος αυτοπροστασίας έναντι του προαναφερθέντος κόστους. Σύμφωνα με πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές στην Ελλάδα τα ελικόπτερα , αφού εκσυγχρονίζονταν σε εργοστάσιο στις ΗΠΑ, ενδέχεται να ήταν πιο ''αναβαθμισμένα'' από τα ήδη υπάρχοντα στον ελληνικό στρατό εκσυγχρονισθέντα  CH-47 SD, <<καθώς τουλάχιστον το Σύστημα Αυτοπροστασίας που θα μπει  είναι μάλλον  καλύτερο>>, όπως αναφερόταν... Τωρα , σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ ,η Ουάσιγκτον έκρινε ότι η Κορέα προέχει και το ελληνικό πρόγραμμα πήρε - λένε- κάποια αναβολή. Πόσο θα είναι αυτό το χρονικό διάστημα είναι άγνωστο - στο ΓΕΕΘΑ όμως είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται για κατάργηση αλλά για αναβολή, όπως υποστηρίζουν. Μια αναβολή που ίσως, όπως λένε, να είναι μόνο λίγων μηνών. Οπότε , εξηγούν, δεν πρόκειται για κόντρα με τις ΗΠΑ , αλλά για ένα θέμα που μάλλον θα βρεθεί τρόπος να λυθεί συν τω χρόνο... Είτε με τα ίδια τα ελικόπτερα είτε με άλλα, όταν πάρουν σειρά να αποσυρθούν...
Μένει να δούμε βέβαια αν όλα θα γίνουν όπως τα λένε οι πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Η ένταση για κοινή άσκηση Ν.Κορέας -ΗΠΑ
Για να επανέλθουμε στα τρέχοντα σημάδια έντασης στην περιοχή της Κορέας, να σημειωθεί ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που διοργανώνουν κάθε χρόνο η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, θα πραγματοποιηθούν φέτος μεταξύ  24ης Φεβρουαρίου και 18ης Απριλίου.
Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Ν. Κορέα ότι προσπαθούν να κλιμακώνουν περισσότερο την ήδη υπάρχουσα ένταση στην περιοχή.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων στην Νότια Κορέα, σημειώθηκε πως θα συμμετάσχουν οι χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στις ασκήσεις.

Και η διοίκηση της Σεούλ ανακοίνωσε πως η Βόρεια Κορέα γνωρίζει καλά πως οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την άμυνα.Η διοίκηση της Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε πως θεωρεί τις ασκήσεις ως «άσκηση για πόλεμο» και ως απειλή για την ασφάλειά της.

Στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις συμμετέχουν πάντως περίπου 10.000 Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες στρατιώτες.

Βεβαίως το θέμα της άσκησης δεν είναι το μόνο σημείο έντασης στην περιοχή ...
Έχουν προηγηθεί ή τρέχουν  και άλλες πηγές έντασης που επηρεάζουν τις ΗΠΑ : Όπως Ιαπωνίας -Ρωσίας, Κίνας -Ιαπωνίας και Κορέας -Κίνας...





























onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com