Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ανακρίτριας που χειρίστηκε την «ΕΛΣΤΑΤ» ...





Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της 5ης ειδικής ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη που χειρίστηκε την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ άσκησαν οι αρμόδιες δικαστικές αρχές.
H πειθαρχική έρευνα διενεργήθηκε από τον αρεοπαγίτη Ανδρέα Ξένο, ενώ στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της επιθεώρησης των δικαστών Αντώνης Αθηναίος άσκησε σε βάρος της κ. Πεδιαδίτη πειθαρχική δίωξη.
Η πειθαρχική δίωξη στηρίχθηκε σε σχετική αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Ιωάννη Αδαμόπουλου, σύμφωνα με την οποία η ανακρίτρια κ. Πεδιαδίτη ζήτησε από την Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, να συναντηθούν εκτός γραφείου.
Αμέσως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Κολιοκώστας διαβίβασε την εν λόγω αναφορά στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και στον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων για τα περαιτέρω.
Επιπλέον ο κ. Κολικώστας διαβίβασε στη συνέχεια και δημοσίευμα του Τύπου στο οποίο γινόταν αναφορά στους αμφιλεγόμενους χειρισμούς της ανακρίτριας σχετικά με την έρευνα της διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ.
elstat2
Μετά και από αυτή την εξέλιξη, στην οποία το Newsbomb.gr είχε ήδη αναφερθεί την περασμένη Παρασκευή, ανοίγει ο δρόμος για τη νομική κατάρριψη του μνημονίου.
Αν δε, χαρακτηριστεί και η δανειακή σύμβαση ως «παράνομη», το σύνολο του χρέους που απορρέει από αυτήν καθίσταται «απεχθές».
Σε αυτό το πλαίσιο, ενδέχεται να κριθεί ότι η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ είναι αποτέλεσμα δολιότητας λειτουργών που διατηρούσαν στενές σχέσεις με τους δανειστές.
Όλα τα παραπάνω, βέβαια, μένει να εξακριβωθούν, η άσκηση της ποινικής δίωξης, πάντως, αποδεικνύει ότι η δικαιοσύνη δεν υποκύπτει σε πολιτικές σκοπιμότητες ή ισχυρά συμφέροντα.























newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com