Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

"Άρχισαν τα… όργανα" στην Λευκωσία: Κάθετη διαφωνία του ΔΗΚΟ στο προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος



Στην πρόταση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη της 18ης Δεκεμβρίου φαίνεται, μετά τις παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών από πλευράς των ΗΠΑ να στηρίζεται το προσχέδιο της κοινής ανακοίνωσης το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει τη βάση για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό. Εξάλλου η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» γράφει ότι μόνο μία λέξη παραμένει εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την κοινή ανακοίνωση αυτή, χωρίς να αποκαλύπτει ποια είναι.
Στο μεταξύ κάθετη φαίνεται να είναι η διαφωνία του ΔΗΚΟ, που συμμετέχει στην κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη στο συγκεκριμένο προσχέδιο.
Η διαφορά του ΔΗΚΟ εντοπίζεται κυρίως στο σημείο της κυριαρχίας, η οποία βάσει του τελευταίου προσχεδίου, θα προέρχεται από δύο «εξίσου από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους» καθώς και στην αναφορά ότι «το ομοσπονδιακό σύνταγμα θα ορίζει ότι η ενωμένη Κυπριακή ομοσπονδία θα αποτελείται από δυο συνιστώντα ίσα κράτη». Ακόμη το ΔΗΚΟ φαίνεται πως θα ήθελε στο Κοινό Ανακοινωθέν, πρόνοιες που αφορούν την ασφάλεια αλλά και αναφορές που θα αποκλείουν την διατήρηση των εγγυήσεων όπως αυτές προβλέπονται στη Συνθήκη του 1960.
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, περιορίστηκε να δηλώσει: «θα επαναλάβω μία πάγια, καθαρή θέση του ΔΗΚΟ: αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τηρήσει τις προγραμματικές του θέσεις έναντι του ΔΗΚΟ και έναντι του κυπριακού λαού».
Εξάλλου, σε ερώτηση για την συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον τέως πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «δεν θέλω να προβώ σε οποιαδήποτε ερμηνεία, νομίζω ότι μόνο ο κ. Αναστασιάδης μπορεί ν΄ απαντήσει αυτή την ερώτηση».







http://armynews.gr/?p=15057

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com