Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Στην Κεφαλονιά "δοκιμάζονται" οι Ένοπλες Δυνάμεις - Οι "κόντρες" και τα "μυστικά" ...


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτές τις ημέρες στην Κεφαλονιά δοκιμάζεται η αποτελεσματικότητα της διακλαδικότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η πολυδιαφημισμένη διακλαδικότητα δοκιμάζεται παρατεταμένα σε πραγματικές συνθήκες αντιμετώπισης κρίσης -έστω μη στρατιωτικής- και γι΄ αυτό τα συμπεράσματα που θα προκύψουν θα είναι πολύ χρήσιμα.

Η συνεργασία όλων των Κλάδων υπό τις διαταγές του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου με τον χρόνο και τις ανάγκες του κόσμου να πιέζουν αφόρητα δεν θα μπορούσε να είναι απόλυτα ήρεμη και αγαστή. Λογικό και ανθρώπινο να υπάρχουν εντάσεις, διαφωνίες και αλληλοσουγκρόμενες εκτιμήσεις και προτάσεις . Αυτά είναι θεμιτά αν και γίνονται σε μια ευαίσθητη περίοδο που ακόμη και μια κουβέντα μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί. Οι κρίσεις βλέπετε είναι κοντά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις κλήθηκαν και πάλι να αναλάβουν ρόλο πρωταγωνιστικό σε μια πολύ μεγάλη φυσική καταστροφή . Οι συνέπειες της οποίας εκτιμούμαι ότι στην αρχή υποτιμήθηκαν από την κυβέρνηση και μόνο μετά το δεύτερο χτύπημα του Εγκέλαδου υπήρξε αφύπνιση. Και η αφύπνιση οδηγεί πάντα στις Ένοπλες Δυνάμεις που καλούνται να “βγάλουν το φίδι από την τρύπα”. 
Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε και να κάνουμε τώρα κριτική . Θα έχουμε όλο το χρόνο σύντομα να το πράξουμε. Κι έχουμε πολλά να πούμε. Εν μέσω της κρίσης καλό είναι να μην παρασυρόμαστε σε κριτική που μπορεί να φανεί εύκολη και παρεξηγήσιμη . Όπως εύκολη και παρεξηγήσιμη είναι οι…αποθεώσεις που διαβάζουμε για συγκεκριμένες κινήσεις και αποφάσεις.

Μόνο δύο επισημάνσεις:

•Κατά την άποψή μας ήταν τελείως λάθος η επιλογή να αφήσει το ΓΕΕΘΑ ο Αρχηγός του και να πάει στην Κεφαλονιά. Και όταν έρθει η ώρα της κριτικής μετά τη μεγάλη μπόρα θα το εξηγήσουμε αναλυτικά.

Καλό είναι να μην κρύβουν οι στρατιωτικοί όσα και όποια προβλήματα παρουσιάζονται αυτές τις ώρες σε μέσα που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να κινηθούν αστραπιαία και αποτελεσματικά. Το ότι η στρατιωτική μας μηχανή κινείται με τους ρυθμούς που κινείται αυτές τις ώρες οφείλεται για άλλη μια φορά στο πανάξιο ανθρώπινο δυναμικό και στην “ελληνική πατέντα”. 

Πρέπει να έχουν το θάρρος να αναφέρουν στους ανωτέρους τους ,στρατιωτικούς και πολιτικούς αν δοθεί η ευκαιρία, τι προβλήματα υπάρχουν , τι δεν δουλεύει και γιατί δεν δουλεύει, για να μην παριστάνει κανείς τον έκπληκτο όταν η "ελληνική πατέντα" δεν θα μπορεί να σώσει την κατάσταση.



















onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com