Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Με αμερικάνικη “παρέμβαση” το κοινό ανακοινωθέν στη Κύπρο:Πλησιάζει ο “Αττίλας 3″; ...



Ο κύβος ερρίφθη για το κοινό ανακοινωθέν, καθώς “κλειδώνει” με αμερικάνικη βούλα. Πληροφορίες του sigmalive πάντως αναφέρουν ότι επίκειται συνάντηση των δύο ηγετών για ανακοίνωση του κοινού ανακοινωθέντος. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι ΗΠΑ παρέδωσαν και προσχέδιου του κοινού ανακοινωθέντος.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξασφάλισε δέσμευση ότι οι ΗΠΑ θα εγγυηθούν τα τρία single(μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα) καθώς επίσης και τα ζητήματα της ΑΟΖ.
Οι ΗΠΑ πιέζουν την Τουρκική πλευρά να δεχτεί τη θέση της ε/κ πλευράς της 18ης Δεκεμβρίου.
Επιπλέον, επαναλαμβάνουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα βοηθήσουν έμπρακτα στην ανόρθωση της οικονομίας.
N.Τορναρίτης: Οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί με σοβαρότητα στο Κυπριακό
“Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί με σοβαρότητα στο Κυπριακό πρόβλημα και η εμπλοκή τους κινείται στη σωστή κατεύθυνση”, επεσήμανε στις Τομές στα Γεγονότα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης.
Γίνονται, είπε, προσπάθειες να καταλήξουμε στο κοινό ανακοινωθέν. Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι “θα καταλήξουμε σε ένα καλό κοινό ανακοινωθέν που θα έιναι η βάση έναρξης των συνομιλιών”.
Λουκαίδης: Στόχος είναι να αναζωογονήσουμε το διεθνές ενδιαφέρον για κυπριακό
Στόχος της πλευράς μας είναι να αναζωογονήσουμε το διεθνές ενδιαφέρον για κυπριακό,δήλωσε με τη σειρά του ο Εκπροσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαίδης. Πρόσθεσε ότι “ρόλο και θέση σε αυτό είχαν και οι ΗΠΑ ως υπερδύναμη που μπορούν να επηρεάσουν το κυπριακό”.
Από εκεί και πέρα, σημείωσε ο κ. Λουκαίδης, “μιλούσαμε για πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με εμπλοκή κι άλλων συμμάχων της Κύπρου για να εξισορροπούνται μέσα από τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας. Οι ΗΠΑ ενεργούν στην προσπάθιεια που καταβάλλεται από τα ΗΕ για την επαννέναρξη των διαπραγματεύσεων”.
Συλλούρης: Τα 3 single δεν είναι το μοναδικό που ζητούμε
“Να μην φτάσουμε στο σημείο ότι τα 3 single είναι το μοναδικό που ζητούμε. Θα το στηρίζουμε ένα κοινό ανακοινωθέν στην προσεγγιση ξεκαθαρίσματος καλής βάσης για έναρξη συνομιλιών”, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης. Συμπλήρωσε ότι “αν ένα ανακοινωθέν με την πίεση των ΗΠΑ είναι νερόβραστο και άφηνει ασάφειες δεν θα το στηρίζουμε. Αν επιτραπεί παραβίαση της ΑΟΖ, τότε, τοποτέτηση μας είναι διακοπή συνομιλιών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com