Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ελλάδα - Τουρκία: Η μεγάλη μας αδυναμία σε επίπεδο Αρχηγών ....


Η διαφορά μας και η αδυναμία μας ταυτόχρονα σε σχέση με την Τουρκία ήταν ότι στην Άγκυρα πάντα σχεδιάζουν μακροπρόθεσμα . Στην Αθήνα πάλι δεν ξέρουμε κυριολεκτικά τι θα μας ξημερώσει. Κι αυτό ισχύει για όλους και για όλα παντού.

Η είδηση από την Τουρκία: “Τα καθήκοντα του σημερινού Γενικού Επιτελάρχη Στρατηγού Νετζντέτ Οζέλ, παρατείνονται μέχρι το 2017”.

Εδώ πάλι τις τελευταίες εβδομάδες ειδικά ζούμε μια χαοτική κατάσταση . Με φήμες,πληροφορίες,διαδόσεις,σχόλια ενίοτε πικρόχολα και κάποιες φορές συκοφαντικά .Και το κυριότερο μ΄ όλο το μηχανισμό της Εθνικής Άμυνας να περιμένει πότε θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την στρατιωτική ηγεσία για να συνεχίσει να λειτουργεί.

Στην Τουρκία ο Οζέλ μπορεί από χθες ήρεμος να σχεδιάσει σε βάθος τριετίας τι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχει η χώρα του. Χωρις να ανησυχεί ότι μια αλλαγή υπουργού ή κυβέρνησης θα τον στείλει νωρίτερα σπίτι του. Έχει τα χέρια του ελεύθερα και το μυαλό του καθαρό για να διοικήσει τις ΕΔ που του έχουν εμπιστευθεί. Στην Τουρκία βεβαίως και έχει πλέον ρόλο η κυβέρνηση για τις κρίσεις. Αλλά υπάρχουν όρια και δεν επιτρέπεται ακόμη και σε μεσαίους αξιωματούχους να ...καθορίζουν ποιοι θα αναλάβουν καίριες θέσεις στο στράτευμα.

Στην Ελλάδα πάλι ειδικά με την εμπειρία των τελευταίων κρίσεων ,κατά τις οποίες αλλάζουμε Αρχηγούς …ανά οκτάμηνο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Δεν είναι υπερβολή ,ούτε η περίπτωση του στρατηγού Γκίνη είναι η εξαίρεση. Ακόμη και για τις κρίσεις που έρχονται τα επόμενα 24ωρα έχουν αρχίσει ήδη τα σενάρια που λένε ότι …θα ξαναέχουμε κρίσεις το φθινόπωρο!

Στην Άγκυρα θα πρέπει είτε να απορούν ,είτε να …διασκεδάζουν με όσα διαβάζουν ότι γίνονται στις δικές μας κρίσεις.

Γι΄ αυτό και είναι μάλλον θετικό ότι από χθες ακούγεται έντονα ότι με την ανακοίνωση των κρίσεων θα ανακοινωθεί και μια δέσμη ρυθμίσεων που θα έχει να κάνει με την θητεία των Αρχηγών ,ίσως ακόμη και την δημιουργία Συμβουλίου Ασφαλείας. Για το θέμα της θητείας -διετούς τουλάχιστον- έχει δεσμευτεί και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.



















onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com