Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Αθήνας: Φαβορί ο Η.Κασιδιάρης για να πάει β'γύρο - Μία θέση για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ...




Η μεγάλη δυστοκία που υπήρχε από πλευράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας για το Δήμο της Αθήνας έχει αιτία και ακούει στο όνομα Ηλίας Κασιδιάρης.
Ο βουλευτής του Λαϊκύ Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Αυγής θεωρείται το φαβορί για να εισέλθει στον β' γύρο και υπό προϋποθέσεις να φτάσει μέχρι τον δημαρχιακό θώκο από όλους τους σοβαρούς αναλυτές των δημοσκοπικών ευρημάτων.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακ, αλλά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή αγωνίζονται απλά για να μπούν στον β' γύρο!
Με τον Η.Κασιδιάρη να εμφανίζει ποσοστά περί το 25% στον α' γύρο είναι ερώτημα ποιος από τους υποψηφίους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσουν ή κι θα ξεπεράσουν αυτό το ποσοστό στον α' γύρο.
Αν περάσει ο υποψήφιος της ΝΔ στο δεύτερο γύρο έχει κάποιες πιθανότητες να είναι νικητής καθώς ο Α.Σπηλιωτόπουλος θα συγκεντρώσει αρκετούς ψήφους αριστερών, αφού η υποψηφιότητά του κάνει "γκελ" σε αυτό τον χώρο.
Αντίθετα αν ο υποψήφιος είναι από το ΣΥΡΙΖΑ τότε πολύ δύσκολα θα βρεθούν νεοδημοκράτες που θα ψηφίσουν υποψήφιο ΣΥΡΙΖΑ και όχι Κασιδιάρη ή θα προτιμήσουν την αποχή.
Ειδικά για στο Δήμο Αθηναίων, το ρεύμα προς τη Χρυσή Αυγή έχει ενισχύσει ο νυν Δήμαρχος Γ. Καμίνης με την εμμονή του στο χτίσιμο των τζαμιών και την υπεράσπιση των λαθρομεταναστών, όταν έχει πνιγεί η Αθήνα από Πακιστανούς, Αφγανούς και κάθε καρυδιάς καρύδι και παραβατική συμπεριφορά και εγκληματική δράση.
Η ΝΔ μετά από πολλές διαβουλεύσεις και δεκάδες "άκυρα" που "έφαγε" από υποψήφιους βουλευτές της, όπως οι Δένδιας, Βορίδης, Κεφαλογιάννη, κατέληξε στον Άρη Σπηλιωτόπουλο ως υποψήφιο για το Δήμο της Αθήνας.
Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του και ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Πρόκειται για έναν βουλευτή που έχει πάει κόντρα σε κάποια νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αλλά δεν το έχει αποκηρύξει ο Α. Σαμαράς.
Το αντίθετο μάλιστα. Κι αυτό γιατί στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πώς με τη βεβαιότητα ότι ο Η. Κασιδιάρης εξασφάλισε από τα… αποδυτήρια μία θέση (πρώτη ή δεύτερη) για την δεύτερη Κυριακή στον πρώτο γύρο, ο κ. Κακλαμάνης μπορεί να εισπράξει ψήφους από τους δυσαρεστημένους Νεοδημοκράτες οι οποίοι θα πήγαιναν στη Χρυσή Αυγή.
Επίσης, θεωρούν πώς οι δύο υποψηφιότητες Σπηλωτόπουλου και Κακλαμάνη μπορεί να λειτουργήσουν αθροιστικά και η ΝΔ να δείξει πώς εξακολουθεί  να κρατά "γερά" στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών που προσδιορίζεται από τον δήμο της Αθήνας.
Αυτό βέβαια σε περίπτωση που κερδίσει το Δήμο. Γιατί διαφορετικά θα πρόκειται για την απόλυτη πανωλεθρία. Από το 1986 η ΝΔ έχασει το Δήμο της Αθήνας, μόνο το 2010, ενώ στην Α'Αθηνών ποτέ δεν έχασε την πτώτη θέση από τις εκλογές του 1989 και μετά.
Η υποψηφιότητα Κασιδιάρη έχει προκαλέσει «βραχυκύκλωμα» και στο ΣΥΡΙΖΑ. Με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ποντάρει στο νέο άφθαρτο πρόσωπο. Είναι ικανό όμως το στοιχείο αυτό από μόνο του να κερδίσει μία εκλογική «μονομαχία» ή θα βγάλει το ΣΥΡΙΖΑ εκτός δεύτερου γύρου των εκλογών στην Αθήνα;
Το ερώτημα αυτό είναι καίριο για ένα κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση. Η επιλογή των προσώπων δηλαδή. Πας να κερδίσεις ή να βγεις απλά δεύτερος.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατεβάζουν ως υποψήφιο το Βασίλη Καπερνάρο, που έχει υποστεί ένα «τσαλάκωμα» στην εικόνα του το τελευταίο διάστημα, από το ΚΚΕ υποψήφιος είναι ο Νίκος Σοφιανός, ενώ το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να στηρίζουν το νυν Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.
Το θλιβερό «πουλέν» του Γιώργου Παπανδρέου που ήθελε να μετατρέψει την Αθήνα σε «Μέκκα» και στέκονταν εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια βοήθειας προς τους πολίτες που διοργάνωνε η Χρυσή Αυγή.
Αυτό είναι το έργο του. Α, και η αποδοχή προσφοράς μερικών τόνων πετρελαίου από τον έμπορο «ψυχών» Τζόρτζ Σόρος. Το πρόσωπο του κ. Καμίνη και το τέλος του στο Δήμο της Αθήνας ταυτίζεται πλήρως με αυτό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.













defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com