Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

"ΒΛΕΠΟΥΝ" ΤΗΝ ΝΔ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ...





Ποσοστά της τάξης του 15%-20% στις ευρωεκλογές του Μαϊου για τον Λαϊκό Σύνδεσμο, βλέπει ο Διεθνής Τύπος, και την ΝΔ να "κατρακυλάει" με μεγάλες πιθανότητες στην τρίτη θέση.
 
Θεωρούν πάντως δεδομένο ότι θα κοντραριστεί με τον Λαϊκό Σύνδεσμο για την δεύτερη θέση. Βλέπουμε ότι εδώ έχουμε εγχώριες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν, υψηλά μεν την ΧΑ αλλά χαμηλότερα από την ΝΔ,ενώ τα μηνύματα από το εξωτερικό προδίδουν ότι η πτώση της ΝΔ, είναι τέτοια, που θα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα αδυνατεί να σταθεί ως κυβέρνηση, μαζί με το "εξαερωμένο" ΠΑΣΟΚ ως προσάρτημα.
 
«Αναλυτές προβλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή θα πάρει 15%-20% στις ευρωεκλογές του Μαΐου και θα μπορούσε ακόμη και να κοντραριστεί με την Νέα Δημοκρατία για την δεύτερη θέση, πίσω από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ», γράφουν σε άρθρο τους οι FT.
 
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην Εθνική Αυγή, με τον Ηλία Κασιδιάρη να υποστηρίζει πως «η Εθνική Αυγή θα έχει μια λίστα με αξιοσέβαστους υποψηφίους- απόστρατους στρατηγούς, πανεπιστημιακούς, γιατρούς. Θα πάρουν ισχυρή στήριξη από τα αυξανόμενα νούμερα των εθνικιστών στην Ελλάδα»...
 
Συνεχίζοντας, οι FT αναφέρονται στο πως τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής έπεσαν μετά τη δολοφονία Φύσσα και  πως δημιουργήθηκε εν τέλει ένα κλίμα συμπάθειας μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση των δύο μελών του κόμματος έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο.
 
Η αμερικανική εφημερίδα γράφει για το προφίλ του Ηλία Κασιδιάρη, περιγράφοντας πως ο βουλευτής προετοιμάζεται για τις δημοτικές εκλογές και πως μετά την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, «έχει αναλάβει τον ρόλο του ηγέτη και ας αντιμετωπίζει και ο ίδιος κατηγορίες».
 
«Σε ένα γραφείο διακοσμημένο με τα γαλανόλευκα χρώματα της Ελλάδας, ο Ηλίας Κασιδιάρης μιλά για τα σχέδια του να κατέβει για δήμαρχος Αθηναίων- από το κελί της φυλακής. 
 
''Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να με βάλει στη φυλακή πριν τις εκλογές έτσι ώστε να μην έχω το δικαίωμα να μιλώ στο κοινό'' λέει. Αλλά εγώ θα είμαι υποψήφιος εκτός και εάν περάσουν έναν ειδικό νόμο που θα μου στερεί τα πολιτικά δικαιώματα». 
 
Εάν η ΝΔ πέσει στην τρίτη θέση και με το ΠΑΣΟΚ να "παίζει" πιθανώς κάτω από το 4,5%, και να μην εκλέγει ούτε ευρωβουλευτή, τότε αθροιστικά τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα, θα πέσουν σίγουρα κάτω από το 20% και θα αδυνατούν να κυβερνήσουν, αυτομάτως. Έτσι και αλλιώς έαν η ΝΔ πέσει στην τρίτη θέση θα χάσει καθε νομιμοποίηση, και θα αναγκαστέι να προχωρήσει σε εκλογές. 
 















defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com