Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το σχόλιο του Ομπάμα για τα έξοδα των Ολυμπιακών Αγώνων ...





Ο αμερικανός πρόεδρος άφησε έναν υπαινιγμό εναντίον του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν την ανάγκη να δαπανήσουν 50 δισεκατομμύρια ευρώ για να οργανώσουν Ολυμπιακούς Αγώνες.
Σε μία τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε και μεταδόθηκε ακριβώς τη στιγμή της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, της παραλιακής πόλης που έγινε συνώνυμο των φαραωνικών έργων και των υπερβολών στον προϋπολογισμό με φόντο καταγγελίας περί διαφθοράς, ο Μπαράκ Ομπάμα απέρριψε την ιδέα η χώρα του να αναλάβει τη διοργάνωση ενός τέτοιου αθλητικού γεγονότος στο μέλλον, λόγω του οικονομικού κόστους.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι το να ξοδέψει κανείς 50 δισεκατομμύρια δολάρια για να στεφθούν με επιτυχία (οι Αγώνες) είναι απαραίτητο, καθώς οι εγκαταστάσεις που εμείς (ήδη) διαθέτουμε θα μας επέτρεπαν να το κάνουμε με λίγο λιγότερα χρήματα», ανέφερε ο Ομπάμα στη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο NBC.
Αναφερόμενος μάλιστα στον μεγάλο τελικό του αμερικανικού ποδοσφαίρου (το Σούπερ Μπόουλ) που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος παρατήρησε ότι «εμείς είμαστε πολύ καλοί στο να οργανώνουμε αθλητικά γεγονότα και να κάνουμε τον κόσμο να προσέρχεται»
Η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ οργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1996 στην Ατλάντα και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι.











defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com