Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

TΩΡΑ...ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΚΚΑΣ ...




Συνελήφθη λίγο μετά τις 18.30 το απόγευμα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Κώστας Σακκάς για συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ειδικότερα, σε εκτέλεση σημερινού εντάλματος σύλληψης για πράξεις του Άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 30χρονο καθώς ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του μέσα σε γιάφκα επί της οδού 25η Μαρτίου στο Χαλάνδρι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί την Παρασκευή στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών.

Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2010 έξω από αποθήκη στη Νέα Σμύρνη μαζί με τον Αλέξανδρο Μητρούσια. Παρέμεινε στη φυλακή για 31 μήνες χωρίς δίκη, γι' αυτό και προχώρησε σε απεργία πείνας, διάρκειας 38 ημερών, διαμαρτυρόμενος για την παραμονή του πίσω από τα κάγκελα παρά την παρέλευση του 18μηνου. Τελικά το καλοκαίρι αφέθηκε ελεύθερος με ισχυρούς περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, στις 7 Ιανουαρίου οδηγήθηκε εκ νέου στο κρατητήριο, καθώς είχε παραβιάσει έναν από τους όρους της αποφυλάκισής του, ο οποίος συνδεόταν με τον τόπο διανυκτέρευσής του.

Έφεση της εισαγγελίας για τον Κώστα Σακκά

Εν τω μεταξύ έφεση ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της απόφασης του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο Κώστα Σακκά για το αδίκημα της παραβίασης περιοριστικού όρου.

Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η κράτησή του 30χρονου είχε αντικατασταθεί με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, της υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, της απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη στις 7 Ιανουαρίου και δικάστηκε, καθώς διανυκτέρευσε σε σπίτι φίλης του. Στο δικαστήριο υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι της φίλης του για τη γιορτή του πατέρα της και επειδή είχε πιει λίγο παραπάνω αποφάσισε να μείνει εκεί τη νύχτα.
























zouglagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com