Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Επιχείρηση εναντίον της Αλ Κάϊντα στη Τουρκία ...





Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Υπό την πίεση για τις κατηγορίες περί σχέσεων του γιου του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν με Σαουδάραβα επιχειρηματία που φέρεται να έχει διασυνδέσεις με την  τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, έγινε αστυνομική  επιχείρηση κατά της Αλ Κάιντα στην Τουρκία  και στο πλαίσιό της  τέθηκαν υπό κράτηση 13 άτομα, μεταξύ των οποίων ο υπεύθυνος της Αλ Κάιντα στην Τουρκία και ο 2ο της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Μέση Ανατολή! 
Οι συλληφθέντες, μετά από  εφόδους σε έξι διαφορετικούς νομούς,  κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν στελέχη στα στρατόπεδα Αλ Κάιντα στη Συρία- γεγονός που επιβεβαιώνει την πεποίθηση που υπάρχει από παλιά ότι η Αλ Καιντα και άλλες ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις εξορμούσαν από την Τουρκια όπου - προφανώς με ανοχή - είχαν βάσεις υποστήριξης και ανεφοδιασμού στον αγώνα της κατά του Ασαντ.

Δρούσε με τον μανδύα ανθρωπιστικής οργάνωσης

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα και στο γραφείο του ιδρύματος ανθρωπιστικής βοήθειας IHH στο Κίλις, καθώς όπως φαίνεται η Αλ Κάιντα  είχε ως κάλυμμα την εν λόγω οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας.Ο Γενικός Γραμματέας της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης ΙΗΗ, κ. Γιασάρ Κουτλούαϊ, σε δηλώσεις του, αντέδρασε στην επιχείρηση και είπε ότι σκοπός είναι να συσχετιστεί το ίδρυμα ανθρωπιστικής βοήθειας με τρομοκρατική οργάνωση και ότι πρόκειται για επίθεση εναντίον του ΙΗΗ.
η ''τεχνική παρακολούθηση'' των κινήσεων  κράτησε 15 μήνες. Η επιχείρηση ξεκίνησε, αναφέρεται,  όταν εξασφαλίστηκε η πληροφορία πως ο υπεύθυνος Τουρκίας της Αλ Κάιντα, Η.Β., επρόκειτο να μεταβεί στη Συρία.

 Έτοιμοι και για ...''Black Hawk Dowm''!

Έφοδοι έγιναν στο Βαν, στην Κων/λη, στο Κίλις, στα Άδανα, στο Γκαζίαντεπ και στη Καισάρεια. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη μυστικότητα  και τονίζεται ότι περίμεναν και ελικόπτερα Sikorsky για την περίπτωση συμπλοκής που θα μπορούσε να ξεσπάσει με οπλισμένους ανταρτες της Αλ Καιντα.
 
Σημειώνεται ότι μετά την επιχείρηση έγιναν απομακρύνσεις ασφαλιτών από τα καθήκοντά τους στο Βαν και στο Κίλις- προφανώς για ανοχή στην δράση της Αλ Κάιντα..
 
Να σημειωθεί ότι η τουρκική  αντιπολίτευση - αλλά και η δύση - πιέζει την κυβέρνηση στην Τουρκία, ζητώντας εξηγήσεις για τη σχέση του γιου του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιλάλ Ερντογάν, με τον Σαουδάραβα επιχειρηματία Γιασίν Aλ Καντί που φέρεται να έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα.

























onalert.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com