Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Spiegel: Ερευνα για τα Leopard ξεκινά η εισαγγελία του Μονάχου ...




Προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία του Μονάχου κατά της σχετικά με πιθανές δωροδοκίες στην αγορά 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard από Ελλάδα στις αρχές του 2000, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, κίνητρο στις γερμανικές Αρχές έδωσε η απολογία του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείο Άμυνας,, Αντώνη Κάντα.
Οπως αναφέρει το Spiegel, ο Κάντας είχε αναφέρει στην απολογία του λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ότι έλαβε από τον έλληνα επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο το 2001 το ποσό των 600.000 ευρώ, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση.
Η Εισαγγελία του Μονάχου είχε από το Νοέμβριο του 2004 ζητήσει τη συνδρομή των ελληνικών Αρχών, ωστόσο όπως επισημαίνει το περιοδικό δεν είχε λάβει απάντηση.
Παράλληλα, στην Ελβετία, η εισαγγελία της Βέρνης εντόπισε τα 18 εκατ. ευρώ του πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα σε υποκαταστήματα των τραπεζών UBS και Julius Baer και αναμένεται να επιβάλει πρόστιμο ύψους 5 εκατ. ευρω στις δυο τράπεζες για μαύρο χρήμα.
Παράλληλα, αποκλειστικό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου ανέφερε ότι η KMW φέρεται να δελέασε την Ελλάδα για την αγορά των Leopard 2 με αντάλλαγμα διαφιλονικούμενα αντισταθμιστικά οφέλη.
Οπως επεσήμανε το δημοσίευμα, οι νέες αμφιβόλου χαρακτήρα πρακτικές που έρχονται στο φως αφορούν στη συμφωνία πώλησης 170 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 1,7 δισ. ευρώ.
Ως αντάλλαγμα για την αγορά των αρμάτων της, το 2003, η KMW συμφώνησε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στη χώρα, προσελκύοντας παράλληλα νέους επενδυτές.
Σύμφωνα με τη SZ, η συμφωνία για τα επίμαχα ανταποδοτικά οφέλη «έκλεισε» εν μέρει με τη συνδρομή του έλληνα επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος εκπροσωπεί την KMW.
Αυτό επιβεβαιώνεται από έγγραφα που έχει στην κατοχή της η βαυαρική εφημερίδα η οποία εκτιμά ότι μέσω του Θωμά Λιακουνάκου ενδέχεται να διοχετεύθηκαν μίζες στην Ελλάδα.








likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com