Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

"Αντιρατσιστικό" και 25ευρω οι αφορμές για κάλπες "εδώ και τώρα"; ...





Δύο "καυτά" ζητήματα που μπορούν να αποτελέσουν την απαρχή εξελίξεων στα πολιτικά πράγματα της  χώρας (δεν αποκλείεται αν αλλάξει ο σχεδιασμός να οδηγήσουν και σε εθνικές εκλογές πριν από τον Μάϊο) "καίνε" ΝΑ και ΠΑΣΟΚ.
Το ένα έχει να κάνει με το 25ευρώ στα νοσοκομεία, το οποίο αν και το ΠΑΣΟΚ το ψήφισε στην Βουλή ο Ε.Βενιζέλος συναντά τεράστιες αντιδράσεις μέσα στο (ότι έχει απομείνει από το...) κόμμα του και το δεύτερο είναι η διάταξη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, όπου αν το ΠΑΣΟΚ επιμείνει να μην θέλει να συμπεριληφθεί στο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο η διάταξη που να προβλέπει τον ποινικό κολασμό όσων αρνούνται τις γενοκτονίες που έχει αποδεχθεί με ψηφίσματά της η ελληνική Βουλή, δηλαδή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Ελλήνων Ποντίων και των Αρμενίων, τότε το νομοσχέδιο πάει ... άπατο
Το "αντιρατσιστικό" ως γνωστόν δεν αναγνωρίζει ρητώς - τις αναγνωρισμένες από την Ελληνική Βουλή- γενοκτονίες των Ελλήνων της Μικρασίας, των Ελλήνων του Πόντου, και των Αρμενίων (πολλοί εκ των οποίων ήρθαν στην χώρα μας μετά την Μικρασιατική καταστροφή, ενσωματώθηκαν και εξελληνίστικαν), έρχεται στην Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο το β' , δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.
Στις 10 Δεκεμβρίου έπρεπε να ξεκινήσει η δεύτερη συζήτηση για το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο στην Επιτροπή της Βουλή αρμόδιας για τα θέματα Δικαιοσύνης, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες για τις οποίες έθεσαν βέτο βουλευτές ώστε να ψηφισθεί.
Δηλαδή την ρητή αναφορά στην… γενοκτονία των Ποντίων, των Μικρασιατών και των Αρμενίων. Η συζήτηση λοιπόν χωρίς καμμία εξήγηση τότε, αναβλήθηκε. Ποιός ήταν ο λόγος;
Επρόκειτο να έρεθει στην Ελλάδα ο Α. Νταβούτογλου! Απειλούσε τότε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr, ότι "Εάν αναγνωρίσετε τις γενοκτονίες, θα θεωρηθεί εχθρική πράξη προς την Τουρκία και θα …αναβληθεί η επίσκεψη λόγω του κακού κλίματος"!
Αμέσως ο Ε.Βενιζέλος μη θέλοντας να τον "κακοκαρδίσει" απίτησε την αναβολή της συζήτησης, όπως και έγινε.
Τώρα απομένει μία συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής για να "σφραγιστεί" και να πάει στον Ολομέλεια. Ή εκεί ή στην Ολομέλεια θα εισέλθει προς ψήφιση η διάταξη.
Ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που απορρίπτει το νομοσχέδιο στο σύνολό του και φυσικά θα αποδεχόταν με ιδιαίτερη χαρά την συγκεκριμένη διάταξη είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος, με την "ερμαφρόδιτη" πολιτική των ΑΝΕΛ να παραμένει ένα ερωτηματικό.
Πάντως τουλάχιστον 15 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι κοινοποίησαν στο defencenet.gr την θέση τους, δηλώνουν ότι "Δεν θα το ψηφίσουν αν δεν περιληφθεί η τιμωρητική διάταξη για τους αρνητές των γενοκοτιών Ελλήνων και Αρμενίων".
Αν περιληφθεί η διάταξη όμως, κινδυνεύει η εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία. Φυσικά υπάρχουν πάντα οι εφεδρείας Λοβέρδου-Αηδόνη και ΔΗΜΑΡ, αλλά εδώ το ερώτημα είναι: "Μήπως θέλει ο Α.Σαμαράς να οδηγήσει άμεσα την χώρα σε εκλογές;".
Γιατί τον Μάϊο η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τέτοια που πολύ δύσκολα θα μπορέσει εν συνεχεία να κρστηθεί η κυβέρνηση.
Αυτό, πλέον, το παραδέχονται όλοι οι δημοσκόποι...
Και στο ΠΑΣΟΚ όμως επικρατούν διαλυτικές τάσεις που προσπαθεί να τις αποτρέψει ο Ε.Βενιζέλος. Το 25ευρω που μας "φόρτωσε" ο Α.Γεωργιάδης σε περίπτωση που πρέπει να νοσηλευτουμε σε νοσοκομείο, εκ των υστέρων θυμήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ ότι δεν τους αρέσει. Tο ΠΑΣΟΚ ψήφισε πρώτο το χαράτσι των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία και τώρα ζητάει και τα ρέστα, αφού ζήτησε την κατάργηση ενός επώδυνου μέτρου για τους Έλληνες το οποίο εκείνο επέβαλε.
Μήπως λοιπόν συμφέρει και τον Ε.Βενιζέλο να πάει σε εκλογές για να περισώσει ότι μπορεί;
Το ερώτημα είναι "τι λέει η τρόικα για όλα αυτά;" αφού αυτοί έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι. Το βέβαιο είναι ότι δεν θέλουν εκλογές. από την άλλη υπάρχει κίνδυνος εξαέρωσης στις ευρωεκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε σημείο που να μην μπορούν να κυβερνήσουν ούτε μία ημέρα μετά, ανεξάρτητα τι θα γίνει στις δημοτικές.
Υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν και τα δύο κόμματα τα μην μπορούν να συγκεντρώσουν ούτε 20% αθροιστικά! Αλλά και 25-27% αυτόματα παύει η νομιμοποίησή τους ως κυβερνητικά κόμματα.
Άρα κάτι ξέρει ο ηγέτης της "λαϊκής κεντροδεξιάς" Ν.Κακλαμάνης που ζητά από τον Α.Σαμαρά "εκλογές εδώ και τώρα και σίγουρα πριν τον Μάϊο.












defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com