Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!! Πάλι αιθαλομίχλη στην Αθήνα ...





Πριν λίγο, λόγω της άπνοιας, παρουσιάστηκε στην Αθήνα έντονη αιθαλομίχλη η οποία σκέπασε τα χαμηλού υψομέτρου σημεία της Αττικής.
Η οικονομική αδυναμία των πολιτών να αγοράσουν πετρέλαιο και η καύση παντός είδους αντικειμένων για να ζεσταθούν, ελιζε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση του φαινομένου.
Και όλα αυτά, ενώ το Σάββατο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκπτωση επί του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς καταναλωτές σε περιόδους αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω αιθαλομίχλης.
Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπεται ότι σε περίπτωση λήψης μέτρων λόγω αυξημένων επιπέδων αιθαλομίχλης από εστίες καύσης, παρέχεται έκπτωση στο ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας ίση με το 70% του οικιακού τιμολογίου για την αντίστοιχη περιοχή, σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές με τετραμηνιαία κατανάλωση έως 2000 kWh για αριθμό ημερών ίσο με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων.
Το κόστος που προκύπτει από την έκπτωση αυτή θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 40 εκατ. ευρώ ετησίως.
Aυτό βέβαια αφορά μόνο όσους έχουν αιρ-κοντίσιον ή ηλεκτρικές σόμπες.
Οι άλλοι;











defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com