Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Και ...πραξικοπηματίες και...λαμόγια! Ποιος θα υπερασπιστεί τις Ένοπλες Δυνάμεις; Κανείς ...



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν οι εργαζόμενοιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά μπήκαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας , ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος άφησε το γραφείο του ,κατέβηκε στο προαύλιο και προσπάθησε να αντιμετωπίσει τους συνδικαλιστές. Δικαιολόγησε την απόφασή του να κατέβει και να φωτογραφηθεί με την περιβόητη πλέον ντουντούκα, λέγοντας ότι έπρεπε να προστατέψει το “σπίτι του”. Άσχετο αν του είχε ζητηθεί από τον τότε ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο να κινηθεί αν και πίσω από τη κεντρική πόρτα του ΓΕΕΘΑ είχε “κρυφτεί” ο τότε ΥΦΕΘΑ Δημήτρης Ελευσινιώτης. Ο Α/ΓΕΕΘΑ έκρινε ότι έτσι προστάτευε το “σπίτι του”.

Με δεδομένο ότι “σπίτι” ενός Α/ΓΕΕΘΑ δεν είναι το κτίριο του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων , αλλά αυτό που αντιπροσωπεύει, πρέπει να επισημανουμε ότι το “σπίτι” βρίσκεται σε κίνδυνο. Και είναι μια ακόμη ευκαιρία για την στρατιωτική ηγεσία συνολικά ,όχι μόνο για τον Α/ΓΕΕΘΑ να κάνει κάτι . Το έγραψε χθες ο υποναύαρχος ε.α Στέλιος Φενέκος ότι “η εποχή της αθωότητας τέλειωσε”. Και για τους Αρχηγούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι ΕΔ και το προσωπικό τους αισθάνονται ότι έχουν τη πιο σιωπηλή και ανεκτική ηγεσία του πλανήτη. 

Πρώτα ήρθε η απαξίωσή τους , όταν παρουσιάστηκαν στην κοινή γνώμη ως “δημόσιοι υπάλληλοι” με “προνόμια”. Ακολούθησε η επίθεση διαρκείας στη τσέπη τους η οποία τσάκισε ηθικό και οικογένειες. Παράλληλα όποτε υπήρχε...πολιτική ανάγκη τους παρουσίαζαν ως επίδοξους πραξικοπηματίες. Και τώρα ως ...κοινά λαμόγια!

Σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν υπήρξε η αίσθηση ότι το προσωπικό είχε την προστασία που άξιζε από την ηγεσία του. Στις περικοπές; Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο. Στο θέμα της ακροδεξιάς “εισβολής”; Έπρεπε οι δημοσιογράφοι να δημοσιεύσουν ντοκουμέντα με ναζιστικούς χαιρετισμούς για να αναγκαστεί η στρατιωτική ηγεσία να κάνει τα αυτονόητα που σε άλλες χώρες γίνονται σ΄ ένα 24ωρο! Εδώ δεν τολμούσαν να απαντήσουν αν και πόσο καταδικάστηκε ο αδελφός Κασιδιάρης από τη στρατιωτική δικαιοσύνη για το επεισόδιο της Θεσσαλονίκης! 

Και τώρα έρχεται ένας υπέργηρος επιχειρηματίας πρώην αξιωματικός μάλιστα να πει ότι μόνο οι αξιωματικοί είναι διεφθαρμένοι και μόνο αυτοί τα έπαιρναν! 

Πρέπει να μιλήσουν οι Αρχηγοί και να εμπλακούν σ΄ αυτό το βόρβορο θα αναρωτηθούν δικαιολογημένα κάποιοι. Μα δεν ζητά κανείς να βγουν και να υπερασπιστούν όσους ελέγχονται. Αυτά θα τα βρει η Δικαιοσύνη ελπίζουμε. Να επαναλάβει τουλάχιστον ότι έλεγαν για τη Χρυσή Αυγή δεν μπορούν να κάνουν; “Ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη κοινωνία, συμβαίνει και στις ΕΔ “, έλεγαν για την ΧΑ. Κάτι ανάλογο συμβαίνει προφανώς και στο θέμα της διαφθοράς. Αν και νομίζουμε ότι σ΄ αυτό το θέμα οι στρατιωτικοί...έχουν μείνει πείσει.

Δεν θα μιλήσει κανένας! Οι μέρες είναι ...πονηρές, οι κρίσεις Αρχηγών έρχονται και είναι προφανώς πιο σημαντική η παραμονή ή η άνοδος από την τιμή των ΕΔ.

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι απόστρατοι αλλά και ο Σύνδεσμος Εθνικης Ενότητας που ανέλαβαν να πουν τα αυτονόητα τα οποία κανείς από το “σπίτι” και τους διαχειριστές του δεν θα τολμήσουν να πουν. 





















οναλερτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com