Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

Πάνε να φορτώσουν μόνο σε στρατιωτικούς τα σκάνδαλα των εξοπλισμών για να γλιτώσουν πολιτικοί ...
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Κι εμείς που νομίζαμε ότι οι εξοπλισμοί και οι προμήθειες γίνονταν μέσα από ένα δαιδαλώδες σύστημα στο οποίο εμπλέκονταν πολλοί ακριβώς για να είναι δύσκολο να βρεις άκρη. Ο κ.Παναγιώτης Ευσταθίου με την απολογία του στον ανακριτή μας εξήγησε ότι όλα ήταν πάρα πολύ απλά. Αρκεί να έβρισκες τους κατάλληλους αξιωματικούς και έκανες τη δουλειά σου!

Έδινες το κάτι τις σου -από 50 έως 300.000 ευρώ τα ποσά που ανέφερε- και όλα έπαιρναν το δρόμο τους. Πολιτικοί; Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί! Άκουγαν με θρησκευτική ευλάβεια όλα όσα τους έλεγαν οι στρατιωτικοί και εκτελούσαν κατά γράμμα τις εισηγήσεις τους! Οι αγορές αποφασίζονταν στο ΚΥΣΕΑ βέβαια αλλά είναι γνωστό ότι οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί που συμμετείχαν σ΄ αυτά...έτρεμαν μήπως και εισβάλλουν οι στατηγοί, οι ναύαρχοι και οι πτέραρχοι στο ΚΥΣΕΑ και αρχίσουν τις καρπαζιές! 

Αστειότητες και ανοησίες! 

Η απολογία Ευσταθίου που δείχνει μίζες μόνο σε στρατιωτικούς δεν μπορεί να πείσει όχι μόνο όσους έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στους πολίτες. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι πάλι για όλα φταίνε μόνο οι στρατιωτικοί. Κάποιοι έφταιξαν για τη χούντα, κάποιοι έφταιξαν για την “κομματική” εισβολή στις Ένοπλες Δυνάμεις. κάποιοι έπαιξαν πράγματι το ρόλο ενός χρήσιμου για τους επιχειρηματίες των εξοπλισμών γραναζιού, αλλά μέχρι εκεί. 

Η προσπάθεια που γίνεται να φορτώσουν τη σαπίλα των εξοπλισμών σε οποιονδήποτε άλλο εκτός απ΄ αυτούς που είχαν την απόλυτη εξουσία να αποφασίζουν ,δηλαδή τους πολιτικούς εξοργίζει πλέον.

Οι γενικεύσεις δεν είναι χρήσιμες. Δεν υποστηρίζουμε ότι όλοι οι πολιτικοί “τα πήραν”. Για κάποιους αποδείχτηκε και είναι ήδη φυλακή. Για κάποιους υπάρχουν δικαστές που ερευνούν με πείσμα ελπίζοντας ότι θα βγάλουν άκρη. Άλλο αυτό όμως κι άλλο να εμφανίζεται προς τη κοινή γνώμη μια τελείως στρεβλή πραγματικότητα σύμφωνα με την οποία μια ...ομαδούλα αξιωματικών ήταν ικανή να επιβάλλει αγορές δισεκατομμυρίων στην όποια κυβέρνηση. Υπάρχουν και όρια στα παραμύθια. 

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr