Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Η Ελλάδα απέτυχε – Για 10 λόγους δεν θα τα καταφέρει – Η λύση σωτηρίας haircut και 2 κοινωνικά συμβόλαια με την Ευρώπη...




Η κοινωνία έχασε αποταμιεύσεις 8 ετών – Δεν μπορεί αυτοί που οδήγησαν στην καταστροφή την χώρα να εμφανίζονται σωτήρες.
Η Ελλάδα έχει αποτύχει και δεν θα διασωθεί αν δεν υπάρξει μεγάλης κλίμακας αναδιάρθρωση χρέους μέσω haircut.
Η Ελλάδα διαθέτει 321 δισεκ. ευρώ δημόσιο χρέος, 218,9 δισεκ. ευρώ ιδιωτικό χρέος. 
Τα προβληματικά δάνεια ανήλθαν στα 70 δισεκ. και η σωρευμένη απώλεια καταθέσεων στα 74 δισεκ. δηλαδή χάθηκε παραγόμενος κοινωνικός πλούτος 8 ετών. 
Το 2006 η Ελλάδα είχε 160 δισεκ. καταθέσεις....τον Ιανουάριο του 2010 οι καταθέσεις ήταν 237,5 δισεκ. ευρώ....και το 2014 η Ελλάδα βρίσκεται με καταθέσεις 160 δισεκ....
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να διασωθεί 
1)Με λογικές παραγωγής πρωτογενών πλεονασμάτων. 
Τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν θα καταφέρουν να μειώσουν το χρέος και ακόμη και αν υπάρξουν πραγματικά όχι λογιστικά θα μειώνουν το χρέος και δεν θα καταλήγει ούτε 1 ευρώ ως ανταποδοτικό όφελος στην κοινωνία που υπερφορολογείται. 
2)Η Ελλάδα δεν θα διασωθεί με πολιτικές ήπιας αναδιάρθρωσης του χρέους όπως η 30ετής επιμήκυνση και η μείωση των επιτοκίων. 
Είναι σαν ένας πολίτης να χρωστάει στην τράπεζα 300 χιλιάδες ευρώ να εμφανίζει πραγματικές μηνιαίες αποδοχές 1000 ευρώ και η τράπεζα να του παρατείνει το χρόνο αποπληρωμής.
Το χρέος θα συνεχίσει να υφίσταται μπορεί οι δόσεις να μειωθούν αισθητά αλλά το χρέος θα συνεχίσει να υφίσταται αναλλοίωτο. 
Μάλιστα μέσω της επιμήκυνσης ότι κερδίσει σε επιτόκια θα το χάσει λόγο της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής. 
Συν τοις άλλοις η λογιστική προσέγγιση μεταφοράς σε παρούσες αξίες του οφέλους είναι απλά μια λογιστική απεικόνιση και όχι πραγματική ελάφρυνση. 
3)Η Ελλάδα καλώς ή κακώς εφάρμοσε μια πολιτική λιτότητας που έχει άκρως φοροεισπρακτικά και καθόλου αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. 
Υπάρχουν φόροι αναπτυξιακοί και φόροι εισπρακτικοί που λειτουργούν εις βάρος της ανάπτυξης.
Η Ελλάδα στο σκέλος αυτό έχει αποτύχει.
Ακόμη και οι μη μυημένοι με τα φορολογικά κατανοούν ότι η κοινωνία ότι μπόρεσε να δώσει το έδωσε. 
4)Η Ελλάδα δεν θα διασωθεί με ένα φθαρμένο σύστημα όπου οι πολιτικές αξίες εκλείπουν, όπου πολιτική διαπλοκή συμφέροντα και διεφθαρμένη κοινωνία συνυπάρχουν.
Τι πιστεύει η κοινωνία; 
Ότι όσοι λυμαίνονταν το δημόσιο χρήμα στο παρελθόν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν να το λυμαίνονται και τώρα. 
Τι άλλαξε σε επίπεδο αξιών, ισότητας και κυρίως δικαιοσύνης;
Υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους; 
Δυστυχώς η Δεξιά και η Αριστερά συνεχίζουν στον φαύλο κύκλο εξουσιομανίας.
Ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Τσίπρας θα διασώσουν την Ελλάδα αυτό είναι βέβαιο. 
5)Η Ελλάδα δεν θα διασωθεί γιατί απλά δεν υπάρχει νέο οικονομικό μοντέλο....πρότυπο. 
Ποια είναι η οικονομική στρατηγική της Ελλάδος, να πληρώνει τα δάνεια που δανείσθηκε επειδή επί 30 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι λοιποί εμφύσησαν στην κοινωνία την λογική της αρπαχτής, της ρεμούλας, του λαδώματος και της λογικής δανειακά και αγύριστα;
Το ερώτημα είναι ξέρει κανείς να μας πει ποιο είναι το νέο οικονομικό μοντέλο το νέο πρότυπο ανάπτυξης της Ελλάδος;
Γιατί δεν λέμε την αλήθεια; 
Για να δημιουργηθεί εκ του μηδενός ένα οικονομικό πρότυπο χρειάζεται για να αποδώσει 10 με 15 χρόνια και εφόσον υπάρχει ανάπτυξη όχι ύφεση.
Οι τράπεζες ένας από τους ελάχιστους αναπτυξιακούς πυρήνες της Ελλάδος έχουν αποδεκατιστεί, στηρίζονται από τα κεφάλαια του ΤΧΣ δηλαδή των φορολογουμένων. 
Για να ολοκληρωθεί ο κύκλος των ιδιωτικοποιήσεων θα περάσουν χρόνια. 
6)Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει γιατί έχει πέσει θύμα μιας ευρύτερης αλλαγής σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου από Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετεξελιχθεί σε ένωση δανειζομένων και δανειστών.
Ο Βορράς πληρώνει τις αμαρτίες του Νότου. 
Το υπέρογκο χρέος της Ελλάδος δεν δίνει καμία ελπίδα. 
7)Η Ελλάδα δεν θα διασωθεί γιατί απλά οι αριθμοί δεν κάνουν ποτέ λάθος. 
Πριν την χρεοκοπία της Ελλάδος και το ιστορικά αποτυχημένο PSI+ το χρέος ήταν 350 δισεκ. ευρώ και σήμερα είναι 321 δισεκ. ευρώ. 
Δηλαδή μετά από 6 χρόνια ύφεσης οικονομικού και κοινωνικού μαρασμού η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το οποίο εκκίνησε. 
8)Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει αν δεν αντιπροτείνει ένα σχέδιο επιβίωσης της χώρας που υποχρεωτικά πρέπει να περιλαμβάνει haircut στο χρέος. 
Όσο δεν υπάρχει haircut τόσο η Ελλάδα θα παραπαίει μεταξύ φθοράς και περιφοράς….
9)Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει γιατί λόγω της κρίσης χάθηκε το όραμα στον ιδιωτικό τομέα. 
Ο ιδιωτικός τομέας υπάρχει για να συντηρείται όχι για να δημιουργεί νέο πλούτο. 
10)Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει γιατί απλά δεν μπορεί αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα να εμφανίζονται οι σωτήρες της.
Είναι προκλητικό φαιδρό, οξύμωρο και ταπεινωτικό να πιστεύουμε ότι ένας ανίκανος, ή ένας λιγότερο ικανός ή ένας βολεμένος θα διασώσει την Ελλάδα. 
Επειδή η Ελλάδα δεν θα διασωθεί η Ελλάδα με τόλμη αποφασιστικότητα και γενναία μέτρα θα πρέπει να θέσει θέμα haircut στο χρέος. 
Η Ελλάδα δεν μπορεί όμως μόνο να απαιτεί haircut πρέπει να έχει ετοιμάσει δύο προτάσεις κοινωνικού συμβολαίου με την Ευρώπη 
Το πρώτο κοινωνικό συμβόλαιο έχει να κάνει με τα ανταλλάγματα που θα δώσει η Ελλάδα στην Ευρώπη. 
Η Ελλάδα θα ζητήσει haircut αλλά πρέπει να δώσει ανταλλάγματα και αυτά τα ανταλλάγματα θα τα δώσει μόνο οικουμενική κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 
Το δεύτερο κοινωνικό συμβόλαιο σχετίζεται με τις υποχρεώσεις της Ελλάδος ως προς το οικονομικό μοντέλο που θα υιοθετήσει. 
Ένα μοντέλο που θα αρέσει στην Ευρώπη, θα εναρμονίζεται με τις επιταγές της Ευρώπης και θα γεννά ελπίδα στην κοινωνία. 
Με το haircut η Τρόικα δεν θα πρέπει να καταργηθεί. 
Η Τρόικα μπορεί να προκάλεσε δεινά όπως ορισμένοι με εμμονή υποστηρίζουν αλλά έβαλε και μια τάξη στο ασύδοτο ελληνικό κράτος και στην ασύδοτη ελληνική κοινωνία.
Μην μας κακοφαίνεται αυτό είναι αλήθεια. 
Haircut για να υπάρξει πάλι ελπίδα στην ελληνική κοινωνία αλλά και δύο κοινωνικά συμβόλαια προς την Ευρώπη που όλοι επιθυμούμε και σε ένα ευρώ που όλοι στηρίζουμε. 










bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com