Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...





Θεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπον ώστε «να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια...
και να προστατεύεται το κύρος, η αξιοπιστία και η εθνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων» προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Όπως είπε, οι σχετικές παρεμβάσεις βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και θα παρουσιαστούν σύντομα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ, «θα υπάρξει ακόμη κοινή συνάντηση της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της και να ακουσθούν οι εισηγήσεις τους, με στόχο την διαμόρφωση ενός σχεδίου-πλαίσιο το οποίο θα τεθεί προς έγκριση και ψήφιση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ΚΥΣΕΑ και βέβαια, επικύρωση από την ελληνική Βουλή».
Ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε, εξάλλου, ότι έχει δεσμευθεί ήδη ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου ότι «οποιαδήποτε δαπάνη στον χώρο του εφοδιασμού και της συντήρησης -γιατί δεν υπάρχουν νέες προμήθειες- θα συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και θα ζητείται η έγκριση της».
«Τα φαινόμενα που βλέπουμε είναι απόρροια των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μπορεί σήμερα να μην υλοποιούμε εξοπλιστικά προγράμματα, ωστόσο, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να πετύχουμε τη βέλτιστη απόδοση του υφιστάμενου εξοπλισμού. Μέσα από προγραμματισμό και αποδοτική διαχείριση των πόρων», συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας, ο υπυργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι «η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν μοναδικές αμετάθετες επιλογές μας και θα τις επιβάλλουμε με κάθε μέσο στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων».













Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com