Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΔΡ. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ...


Τις χαρακτήρισε ταμπού για πολλά χρόνια!



Για το επίδομα ανεργίας αλλά και για τις απολύσεις στον χώρο του δημοσίου κλήθηκε να απαντήσει ο Γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Σε σύνέντευξή του παραχώρησε χθες αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας στην χώρα και ιδιαίτερα στους νέους αλλά και σε μία διαφορετική κουλτούρα με την οποία έφθασε ο καιρός να μάθει η χώρα μας να ζει…
"Είναι σημαντικό ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να τρέχουν προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης, προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να μην πηγαίνουν απλά στα ΑΤΜ να λαμβάνουν το βοήθημα και να κάθονται σπίτι τους. Θεωρώ, πως ήρθε η ώρα να σκεφτούμε το επίδομα ανεργίας να γίνει επίδομα απασχόλησης. Μόνο έτσι θα κρατηθούν οι άνθρωποι στην αγορά εργασίας και θα συνεχίσουν να αποκτούν νέες δεξιότητες", τόνισε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του κόμματος.

Ακόμη στη συζήτηση αναφέρθηκαν και στο μεγάλο ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο το οποίο μάλιστα ο κύριος Παπαμιμίκος χαρακτήρισε ζήτημα-ταμπού για πολλά χρόνια μάλιστα. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε: "Ήταν ταμπού. Τόσο ισχυρό, που κρατούσε στις θέσεις τους ακόμη και κατηγορούμενους για σοβαρά αδικήματα. Αυτά, όμως, τελειώνουν. Και παρά τις αντιδράσεις μπαίνουμε σ’ ένα καθεστώς συνεχούς αξιολόγησης τόσο των δομών, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου. Όποιος έχει τα προσόντα, όποιος κάνει τη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. Όχι όμως να επιβραβεύουμε επίορκους και αργόμισθους. Αυτό δεν γίνεται. Είναι πρόκληση σε μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλο".








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com