Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ 44 ΜΗΝΕΣ...




Δεν το βάζουν κάτω...ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;;;ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ;;;

Υπό την «ομπρέλα» της βουλευτικής ασυλίας, ο Παύλος Βογιατζής(Ν.Δ.) δεν παρέστη και πάλι χθες στη δίκη στο 4ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για τη μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ και τη μη πληρωμή δεδουλευμένων, μετά από μηνυτήρια αναφορά της Επιθεώρησης Εργασίας και τη σύμφωνη γνώμη των 5 υπαλλήλων στο κατάστημα της ΑΕΝΑΛ στην Αθήνα. Το Δικαστήριο ζήτησε να σταλεί ο φάκελος στη Βουλή, για άρση ασυλίας του βουλευτή.
Να σημειωθεί ότι ανάλογο αίτημα είχε κατατεθεί και στις 26 Μαρτίου ε.ε. σε άλλη δίκη, όταν ο τότε δικηγόρος του Θ. Κεφάλας, είχε ζητήσει ο φάκελος να παραπεμφθεί στη Βουλή με το αίτημα της άρσης. 
Προς το παρόν δεν υπάρχει απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και σύμφωνα με πληροφορίες, θα διερευνηθεί κοινοβουλευτικά το θέμα, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις που να αιτιολογούν την καθυστέρηση. 
Σε περίπτωση που και αυτή τη φορά σε εύλογο χρονικό διάστημα δεν δοθεί απάντηση, τότε πληροφορίες λένε ότι οι αντίδικοί του θα κινήσουν κάθε κοινοβουλευτική και νομική διαδικασία μέσω επερωτήσεων.
Να θυμίσουμε τη δικαστική διαμάχη της 22/5/2012, όπου ο Π. Βογιατζής είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.250 ευρώ ως τ. Νομάρχης και Πρόεδρος της ΑΕΝΑΛ, για μη καταβολή δεδουλευμένων της Μυρσ. Καραχάλια και Μ. Κωνσταντάρα που εργάζονταν στο Lesvoshop κατάστημα Μυτιλήνης.
Το δικαστήριο τότε, είχε αθωώσει το Γ. Διακορώνα, με το αιτιολογικό ότι τη χρονική περίοδο που εργαζόταν στο Lesvoshop οι υπάλληλοι αυτοί, δεν διατελούσε εκείνος πρόεδρος, αλλά ο Π. Βογιατζής.
Τη μήνυση κατά των δύο είχε υποβάλλει η Επιθεώρηση Εργασίας και ο Π. Βογιατζής άσκησε έφεση.
Στις 26 Μαρτίου ε.ε. έγινε άλλο ένα δικαστήριο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, στο οποίο καταδικάστηκε ο Ευστρ. Μουφλουζέλλης σε 18 μήνες φυλάκιση ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΕΝΑΛ, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουνίου 2009 έως τέλος Φεβρουαρίου 2011. Ο Ε. Μουφλουζέλλης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος σύμφωνα με το ιστορικό.
Το επόμενο διάστημα δε, αναμένεται και η απόφαση της απαίτησης των εργαζομένων, που εξετάσθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου ε.ε. στα Διοικητικά Δικαστήρια του Πειραιά, με κατηγορούμενη την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, για μη εφαρμογή του νόμου του Καλλικράτη και απορρόφησή τους σε αυτή. 


ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ",ΛΕΣΒΟΥ
Ο6-11-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com