Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πολιτική τροπή στο θρίλερ με την αυτοκτονία Αμερικανού πεζοναύτη στην Αθήνα ...





To θρίλερ με την αυτοκτονία Αμερικανού πεζοναύτη το 2012 στην Αθήνα, η σορός του οποίου στάλθηκε από την Ελλάδα στις ΗΠΑ χωρίς την καρδιά, λαμβάνει εκτός από δικαστική και πολιτική διάσταση, αφού «απειλεί» τον διορισμό του πρώην Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, σε θέση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο διορισμός του Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ, τον οποίο έχει προτείνει ο πρόεδρος Ομπάμα για την θέση του αναπληρωτή γραμματέα του τμήματος πληροφοριών και έρευνας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκει εμπόδια, αφού ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής κατέθεσε ερώτηση ζητώντας πλήρη απολογισμό των ενεργιεών του Σμιθ μετά την αυτοκτονία του Αμερικανού πεζοναύτη, Μπράιν Λαλούπ που αυτοπυροβολήθηκε μέσα στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, τον Αύγουστο του 2012.
Η σορός του Λαλούπ εστάλη στις ΗΠΑ δίχως την καρδιά και οι γονείς του Λαλούπ μήνυσαν τον Δεκέμβριο τις αμερικανικές και τις ελληνικές αρχές κάνοντας λόγο για «αμέλεια και κακομεταχείριση της σορού» του παιδιού τους.
«Εξακολουθώ να νιώθω βαθιά θλίψη για τον τραγικό θάνατο του πεζοναύτη Λαλούπ και τα επακόλουθα γεγονότα που αφορούν την καρδιά. Εξ αρχής το συγκεκριμένο θέμα ήταν υψηλής προτεραιότητας για μένα. Εγώ ο ίδιος μετέφερα στο πιο υψηλό επίπεδο της ελληνικής κυβέρνησης το ζήτημα, πιέζοντας για πλήρη έρευνα και εξηγήσεις, καθώς και για την επιστροφή της καρδιάς του πεζοναύτη Λαλούπ…Ως πατέρας τριών αγοριών, συμπεριλαμβανομένου ενός που υπηρετεί στον αμερικανικό στρατό, συμπάσχω με τον κύριο και την κυρία Λαλούπ και όλα όσα πέρασαν» γράφει σε απάντησή του προς τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή, ο πρώην πρέσβης.

Συντάσσεται με την απόψη των γονιών, ότι η νεκροψία δεν έγινε νόμιμα και υποστηρίζει ότι προσπάθησε τρεις φορές να μπλοκάρει- ανεπιτυχώς- την διαδικασία, σημειώνοντας ότι μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του στην Ελλάδα, πίεζε χωρίς αποτέλεσμα για να δοθούν απαντήσεις και να βρεθεί η καρδιά.
Ο διορισμός του Σμιθ στο νέο του πόσο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, αλλά θα πρέπει να λάβει την τελική έγκριση σε ψηφοφορία της ολομέλειας.
Το θρίλερ
O 21χρονος πεζοναύτης είχε πάει σε πάρτι στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, στις 12 Αυγούστου του 2012 και εξομολογήθηκε σε συνάδελφό του ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει. «Δεν έχω κανέναν που να με αγαπά», φέρεται να είπε ο νέος που προσπαθούσε να ξεπεράσει έναν χωρισμό.
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, ένας προϊστάμενος του Λαλούπ ενημερώθηκε για τις προθέσεις του 21χρονου και αντί να τον παραπέμψει σε ειδικό για παροχή ιατρικής βοήθειας, όπως ορίζει το στρατιωτικό πρωτόκολλο, του προσέφερε αντ’ αυτού περισσότερο ποτό.
Αργότερα εκείνο το βράδυ, υπό την επήρεια αλκοόλ και φανερά ταραγμένος, όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα, ο Λαλούπ φέρεται να πέρασε από έναν φρουρό, να κατευθύνθηκε σε ξεκλείδωτο χώρο της πρεσβείας όπου φυλάσσονται όπλα και να πυροβολήθηκε στο κεφάλι.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Λαλούπ μεταφέρθηκε σε κρατικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η σορός του παρέμεινε χωρίς επίβλεψη και στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο όπου διεξήχθη νεκροψία και η καρδιά του «αφαιρέθηκε παρανόμως».
«Λάθος καρδιά»
Κατόπιν, η σορός του πεζοναύτη εστάλη στις ΗΠΑ. Μετά την άφιξη στην αεροπορική βάση του Ντόβερ στο Ντέλαγουερ στην ανατολική ακτή, διεξήχθη και δεύτερη νεκροψία, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι η καρδιά του Λαλούπ έλειπε, κάτι για το οποίο οι γονείς λένε ότι ενημερώθηκαν δύο εβδομάδες, αφότου ο γιός τους είχε ήδη ταφεί.
Μάλιστα όπως υπογραμμίζουν, επισήμως τους δηλώθηκε πως έλειπαν μόνο τμήματα από το δέρμα του κρανίου και οι ίδιοι δεν συνειδητοποίησαν την τραγική αλήθεια, παρά μόνο όταν ένας άλλος αξιωματικός τους το είπε «κατά λάθος», επιχειρώντας να δικαιολογήσει την στάση των αρχών με την φράση: «δεν μπορείς να πεις κάτι τέτοιο σε μια μητέρα που θρηνεί».
Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, αργότερα τους παρέδωσαν μία καρδιά, η οποία ωστόσο μετά από τεστ DNA, απεδείχθη ότι δεν ήταν του γιου τους, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας και των ελληνικών αρχών.
Η τύχη της καρδιάς του πεζοναύτη, αγνοείται.






ΠΗΓΗ: Δήμητρα Ράγια / ΕΘΝΟΣ (www.ethnos.gr) -Reuters, Philadelphia inquirer











Read more: http://mignatiou.com/?p=19733#ixzz2r4zVpUIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com