Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΕΙΛΕΣ Χ.ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΑΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ... "Θα επιβληθούν μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα 1 δισ"!!!





O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απειλεί με δηλώσεις του στους Financial Times ότι αν επιστραφούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τότε είναι δεδομένο πως θα επιβληθούν μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα!
«Είναι ένας πρόσθετος πονοκέφαλος, παρότι έχουμε πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2013. Θα το κάνουμε αν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα χρειαστεί να βρούμε ισοδύναμα φορολογικά σε μόνιμη βάση», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας στους FT, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι θα διασφαλιστεί ότι «θα υπάρχει ακόμα περιθώριο για να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αφορά μόνο στους ένστολους ή και άλλους εργαζόμενους που εντάχθηκαν στα «ειδικά μισθολόγια».
Σύμφωνα με τους FT, αν επιστραφούν αναδρομικά όλες οι περικοπές που έγιναν τον Αύγουστο του 2012, τότε το κόστος για τον Προϋπολογισμό υπολογίζεται στο ποσό του 1 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων που έγιναν σε εφαρμογή του μνημονίου αντιμετωπίζουν Συνταγματικά προβλήματα.




















defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com