Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η αλήθεια για τις περικοπές την αντισυνταγματικότητα και τον "κοινωνικό αυτοματισμό" κατά στρατιωτικών ...




Ο “κοινωνικός αυτοματισμός” έτοιμος να λειτουργήσει με θύμα πάλι τους στρατιωτικούς. Το 2009 η κυβερνητική προπαγάνδα είχε καταφέρει να πείσει ένα μέρος της κοινής γνώμης ότι αποτελούν μια “καλοπληρωμένη” επαγγελματική τάξη η οποία απλά επιβαρύνει το δημόσιο ταμείο. Τώρα με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών γίνεται αισθητή η προσπάθεια να λειτυργήσει και πάλι ο “κοινωνικός αυτοματισμός”.

Την ίδια ώρα που οι “θεσμικές ενώσεις” αποστράτων “πανηγυρίζουν” με ανακοινώσεις τους γιατί “ο πρωθυπουργός κατάλαβε το λάθος του” , η ΑΝΕΑΕΔ επισημαίνει την προσπάθεια να βγουν άδικα και αναίσχυντα οι στρατιωτικοί …στη σέντρα. Σε μια ανακοίνωσή της λέει αλήθειες για τις περικοπές και για την αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ.

Αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ:


Μετά τη διαρροή περί της απόφασης του ΣτΕ, αναφορικά με τα συνταγματικά προβλήματα που φέρεται να εντόπισε στις περικοπές των αποδοχών των στρατιωτικών, αστυνομικών, κ.λπ., όλα τα ΜΜΕ αναπαράγουν την είδηση, χωρίς ωστόσο να μπαίνουν στην ουσία του προβλήματος, που οδήγησε στη σχετική προσφυγή. Αντιθέτως, εστιάζονται, σχεδόν αποκλειστικά, στη δημοσιονομική διάσταση του θέματος. Ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν έλειψαν και οι γνωστές πυροδοτήσεις του κοινωνικού αυτοματισμού, λέγοντας ότι αν επιστραφούν οι περικοπές των στρατιωτικών, θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα που θα πέσουν δήθεν επί των κεφαλών των εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα.

Υπενθυμίζουμε στους ινστρούχτορες των ΜΜΕ, ότι οι προσφυγές των στρατιωτικών, σε ότι αφορά στους απόστρατους, δεν οφείλονται σε μία γενική διαμαρτυρία, επειδή τους περικόπηκαν απλά οι συντάξεις. Οφείλονται στο γεγονός, ότι οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι, υπόκεινται εδώ και τέσσερα χρόνια και ιδιαίτερα με το Ν. 4093/12, σε διπλάσιες μειώσεις, σε σχέση με τους λοιπούς συνταξιούχους. Συγκεκριμένα, υπέστησαν τόσο τις μειώσεις που επιβλήθηκαν σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά ταυτόχρονα και επιπρόσθετα υπέστησαν και τις μειώσεις που απορρέουν από τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, με αναδρομική ισχύ μάλιστα 5μήνου. Αποτέλεσμα δε αυτού του βομβαρδισμού μειώσεων, είναι ότι σήμερα οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, που έχουν υποστεί συνολικές μειώσεις της τάξης του 65%, αναδεικνύονται στις ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, στα ίδια συντάξιμα χρόνια. Αξίζει δε να καταγράψουμε, ότι όταν προ του 2009, δίνονταν αυξήσεις, οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι δεν ελάμβαναν και τις αυξήσεις που ελάμβαναν οι λοιποί συνταξιούχοι, και τις αυξήσεις που προέρχονταν από αυξήσεις του ειδικού μισθολογίου τους! Κατά συνέπεια, τίθενται δύο θέματα:

Δεν είναι δυνατόν στις αυξήσεις οι στρατιωτικοί να ακολουθούν μόνο το μισθολόγιό τους, ενώ στις μειώσεις να υποβάλλονται επιπρόσθετα και στις μειώσεις των λοιπών συντάξεων. Η Πολιτεία θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιο από τα δύο καθεστώτα θα τους εντάξει.

Θίγονται η συνταγματικότητα και η συμβατότητα προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, των αρχών της ισότητας και της αναλογικότητας.

Υπενθυμίζουμε επίσης στους παντογνώστες σχολιαστές, ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν σώζεται από τις περικοπές των στρατιωτικών, αλλά από εκείνες τις πολιτικές που θα δημιουργήσουν κατάλληλο περιβάλλον ανταγωνιστικών και υγιών επενδύσεων, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρξουν πρωτογενή έσοδα σε όλους τους τομείς, είτε από εξαγωγές, είτε από υποκατάσταση εισαγωγών. Οι επενδύσεις όμως απαιτούν ισχυρό αίσθημα ασφάλειας, ευέλικτη και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση. Όσον αφορά δε στα ισοδύναμα μέτρα, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, να συνδράμετε στην επιστροφή των κλεμμένων, των θαλασσοδανείων και των μαύρων φοροδιαφυγών, τα οποία υπεραρκούν για την επιστροφή όλων των απωλειών εισοδημάτων, όλων των εργαζομένων.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε για ακόμη μία φορά, ότι οι στρατιωτικοί, ουδέποτε υπήρξαν υψηλόμισθοι και προνομιούχοι και ουδέποτε αξίωσαν προνόμια, έναντι των λοιπών εργαζόμενων Ελλήνων. Οι μειώσεις των συντάξεών μας αποτελεί ένα από τα πλέον ανήθικα μέτρα της πολιτείας προς τους στρατιωτικούς. Διότι είναι κρατήσεις οικονομιών μιας ολόκληρης ζωής προσφοράς και οικογενειακής περιπλάνησης, αλλά και, σαν στρατιωτικοί, χωρίς συνδικαλιστικά δικαιώματα εκπροσώπησης και διεκδίκησης. Το μόνο μας διαχρονικό αίτημα είναι, η αναγνώριση από τον ελληνικό λαό και την Πολιτεία, των ιδιαίτερων συνθηκών και ιδιαίτερου νομικού πλαισίου εργασίας μας. 

Παράλληλα όμως, διεκδικούμε την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ως συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας! Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό, όπως οι φήμες περί της αντισυνταγματικότητας μόνον της αναδρομικής ισχύος του Ν. 4093/12, δεν μας δικαιώνει!

























onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com