Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ.




Ποιες είναι οι βασικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Περιλαμβάνονται όλα τα προαπαιτούμενα για τις επόμενες δύο δόσεις
Τη μείωση του ΕΕΤΗΔΕ κατά 15%, την επιτάχυνση των διαδικασιών των πειθαρχικών συμβουλίων για τους δημοσίους υπαλλήλους, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και το ξεκαθάρισμα των ανεπίδεκτων είσπραξης οφειλών και την αποσύνδεση της υποβολής από την καταβολή ΦΠΑ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο-σκούπα που καταθέτει σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.



Σύμφωνα με τα «Νέα», το νομοσχέδιο καλύπτει τα προαπαιτούμενα για να εκταμιεύσει η τρόικα τις δόσεις συνολικού ύψους 8,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,8 δισ ευρώ αναμένεται να εγκριθούν την Δευτέρα στο Euro Working Group και τα υπόλοιπα το Μάιο (τα 4,2 δισ. ευρώ στις 13/5 στο Eurogroup και τα υπόλοιπα 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ το δεύτερο δεκαπενθήμερο).

Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, συμφωνα με πληροφορίες, διατάξεις για τα εξής θέματα:

-Αποσύνδεση υποβολής από καταβολή ΦΠΑ: Ο φορολογούμενος θα υποβάλει δήλωση στις 20 κάθε τριών μηνών , καταβάλλοντας 10 ευρώ και τα υπόλοιπα της οφειλής σε δυο ισόποσες δόσεις.

- Ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές:. Τα μικρά χρέη που θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης θα διαγραφούν ολοκληρωτικά ,- ενώ τα μεγαλύτερα θα μπαίνουν σε αρχείο για 10 χρόνια και μετά θα διαγράφονται.Επίσης, αυξάνεται στα 10.000 ευρώ το όριο οφειλών, πάνω από το οποίο θα κινείται η διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

-Απαλλαγή από την υποχρέωση φορολογικής δήλωσης των νέων που εχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν εχουν εισοδήματα . Ωστόσο θα πρέπει να πάρουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

-Ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε 48 δόσεις. Για χρέη ως 5.000 ευρώ οι δόσεις είναι απεριόριστες, κάτι που μπορεί να ισχύσει και για χρέη για άνω των 5.000 ευρώ, εφ όσον επιδεικνυεται οικονομική αδυναμία.

-Κλειστα επαγγέλματα. Μεταξύ άλλων επαναφέρονται οι διοικητικές άδειες σε μια σειρά από επαγγέλματα όπου διαπιστώθηκε ότι αυτές είναι απαραίτητες, όπως σε γεωπόνους, κρεοπώλες, ασχολούμενους με συντήρηση αρχαιοτήτων, στην εμπορία λιπασμάτων, στη διύλιση, μεταφορά και εμπορία πετρελαιοειδών κ.α.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com