Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου και σε χαμηλότερη τιμή η έκδοση βίζας για τους Τουρκούς .




Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από το Υπουργείο Εξωτερικών, παρατείνεται η διάρκεια εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος για έκδοση βίζας σε προερχόμενους από τα Τουρκικά παράλια επισκέπτες, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, μέχρι και το τέλος του Οκτωβρίου 2013.
Μάλιστα σαν αποτέλεσμα των πάγιων αιτημάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, των φορέων και των επαγγελματιών τουρισμού στα νησιά μας, εξασφαλίστηκε η μείωση κοντά στο 50% του κόστους της χορηγούμενης θεώρησης στους Τούρκους επισκέπτες, δηλαδή από τα 60 ευρώ στα 35 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι με την εφαρμογή του προγράμματος, η βίζα που θα χορηγείται στο λιμάνια των νησιών του Βόρειου Αιγαίου, προβλέπεται να ισχύει για δυο επισκέψεις, καθώς και για συνολική παραμονή έως και 15 ημερών.

Ο Περιφερειάρχης μετά από την εξέλιξη αυτή δήλωσε:
«Θεωρώ ότι μετά από τις προσπάθειες ετών, των φορέων του τουρισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιτυγχάνεται κατά την τελευταία διετία η ουσιαστική απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών εισόδου και παραμονής των Τούρκων επισκεπτών μας στα νησιά μας. Με τη μείωση δε και του κόστους της έκδοσης της βίζας που επετεύχθη, δικαίως δημιουργείται η προσδοκία για μεγάλη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τα απέναντι τουρκικά παράλια το καλοκαίρι που μας έρχεται. Σε μία περίοδο κρίσης, ο τουρισμός δύναται να δώσει σημαντική ανάσα στην οικονομία των νησιών μας και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη καλύτερες προϋποθέσεις για τους εν δυνάμει επισκέπτες μας από την Τουρκία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com