Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

"ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ" ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...


ΠΑΣΟΚ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΣΟΚ

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
Νέα ενδοκυβερνητική κρίση προκαλεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με φόντο την εγκύκλιο του ΙΚΑ για τη διαδοχική ασφάλιση που έπεσε σαν βόμβα στην καρδιά του ασφαλιστικού βάζοντας «φρένο» ουσιαστικά στις πρόωρες συντάξεις για χιλιάδες ασφαλισμένους. 
Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίησή της το ΠΑΣΟΚ με μια λιτή αλλά σαφή ανακοίνωση αδειάζει τη διοίκηση του ΙΚΑ - υπενθυμίζεται πως διοικητής του είναι ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος- και καλεί να αποσυρθεί η εγκύκλιος που επί της ουσίας φέρνει τα πάνω κάτω στη διαδοχική ασφάλιση. 
Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη «η εγκύκλιος του ΙΚΑ για τις προϋποθέσεις θεμελίωσης και κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αντίκειται ευθέως και υπερβαίνει την  υπάρχουσα νομοθεσία, και επιπλέον δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους με διαδοχική ασφάλιση.
Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να αποσύρει την κατευθυντήρια οδηγία του και να εκδώσει άμεσα νέα για τη σωστή εφαρμογή του νόμου σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και το ΙΚΑ να αποσύρει άμεσα την εγκύκλιό του».
Το ΠΑΣΟΚ δηλαδή κατηγορεί ευθέως τη διοίκηση του ΙΚΑ για εγκύκλιο η οποία υπερβαίνει την υπάρχουσα νομοθεσία αντίκειται σε αυτήν και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε χιλιάδες εργαζόμενους. 
Αξίζει να σημειωθεί πως η εγκύκλιος πέρα από τις αλλαγές που επιφέρει έχει και αναδρομική ισχύ καθώς αναφέρεται ξεκάθαρα πως «περιπτώσεις που έχουν αντιμετωπιστεί διαφορετικά, και αφορούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, θα ανακληθούν», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν θα κληθούν οι ασφαλισμένοι ακόμα και να επιστρέψουν χρήματα από συντάξεις που έχουν λάβει.  











                                           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com