Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Αρπάζουν τα σπίτια από 3 εκατομμύρια Έλληνες!!!--ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ.




Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου 3.000.000 πολίτες οι οποίοι βλέπουν τα σπίτια τους να χάνονται ακόμα και αν χρωστάνε στο Δημόσιο έστω και 1€!
Και δεν ενδιαφέρει κανένα αν είναι το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο μίας οικογένειας, αν ο οφειλέτης είναι άνεργος, ή αν η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι –σαφώς- πολλαπλάσια της οφειλής.
Με εντολή του Χάρη Θεοχάρη (την οποία επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς) είναι στην διακριτική ευχέρεια του εφόρου να εξαντλήσει την αυστηρότητά του ώστε να εισπράξει τα οφειλόμενα...
pantelis
Μέχρι στιγμής έχουν ήδη γίνει 14.000 πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλές προς το δημόσιο όπως δήλωσε στην NEWSBOMB ο φοροτεχνικός κ. Παναγιώτης Παντελής:
«Αυτό που είπε ο κ. Σκορδάς είναι απόφαση των κ.κ. Στουρνάρα, Μαυραγάνη και Θεοχάρη... Ναι! Η εφορία και το ΙΚΑ μπορούν αν προβούν σε κατάσχεση ακόμα και για οφειλή 1€. Η πρώτη κατοικία προστατεύεται μόνο για οφειλές προς τις τράπεζες. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περίπου 14.000 τέτοιοι πλειστηριασμοί, αλλά οι περισσότεροι κηρύχτηκαν άγονοι μια και δεν υπάρχουν αγοραστές για τα ακίνητα... Η διαδικασία θα επαναληφθεί (για αυτές τις περιπτώσεις) σε λίγους μήνες ξανά, αλλά όπως είναι σήμερα η κατάσταση μάλλον πάλι δεν θα γίνει τίποτα... Αυτό που είπε ο κ. Θεοχάρης αφορά περίπου 3 εκατ. φορολογούμενους οι οποίοι χρωστάνε στο δημόσιο. Αν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί τότε όλοι οι εφοριακοί θα πρέπει να τρέχουν γι' αυτό και μόνο... Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος για να τακτοποιηθούν οι οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο».
Χθες το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς ήρθε να υπενθυμίσει την «οδηγία τόσο του Οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης όσο και του κ. Θεοχάρη λέγοντας ότι θα παίρνονται τα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο.
«Όταν χρωστάς στο ΙΚΑ ή στην εφορία δεν θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία», είπε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο υφυπουργός Ανάπτυξης.
Ο κ. Σκορδάς διευκρίνισε ότι τα πάντα είναι στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο η βούληση της κυβέρνησης και της τρόικας είναι να μην προστατευθεί η κατοικία όσων χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά μόνο όσοι χρωστούν σε τράπεζες.
Ο υφυπουργός εντούτοις παρείχε τη διαβεβαίωση ότι η πρώτη κατοικία των αδύναμων δεν πρόκειται να πειραχθεί.
«Κανένας οικονομικά αδύναμος δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία», υπογράμμισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη.
Στο σφυρί το σπίτι απλήρωτου συμβασιούχου για χρέος 1.300€
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι πριν από ένα περίπου χρόνο η Εφορία της Μυτιλήνης προχώρησε σε κατάσχεση του σπιτιού πολύτεκνης οικογένειας για χρέος 1.300 ευρώ (συν τις προσαυξήσεις), ενώ η αντικειμενική αξία του σπιτιού ήταν 70.000 ευρώ. Ο οφειλέτης ήταν συμβασιούχος - εργαζόμενος στα έργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που ήταν απλήρωτος, η σύμβαση του έληγε ένα μήνα μετά, η γυναίκα του είναι άνεργη και ήταν πολύτεκνοι, με 4 παιδιά.
skordas
Γιατί «βγήκε» ο κ. Σκορδάς μπροστά;
Η υπόθεση δήμευση ακόμα και της πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το δημόσιο είναι γνωστή εδώ και καιρό... Ο κ. Σκορδάς βγήκε μπροστά για δύο λόγους: πρώτον είναι επικοινωνιακός, χαμηλών τόνων, γνώστης του θέματος (έχει υπάρξει Γενικός Γραμματέας καταναλωτή) και ιδιαίτερα κατανοητός στο λόγο του. Έτσι θα μπορέσει ίσως να προσελκύσει οφειλέτες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και δεύτερον (χωρίς να εισπράξει το μένος των πολιτών και του τύπου) το οικονομικό επιτελείο θα μπορέσει να μετρήσει αντιδράσεις και αντοχές τόσο των δανειοληπτών όσο και των φορέων...
Τέλος είναι ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να δώσει την «πάσα» στον πρωθυπουργό ώστε να στρογγυλέψει την κατάσταση και να κερδίσει ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, βάζοντας ένα φρένο και όρους στις ανεξέλεγκτες κατασχέσεις ακινήτων
Εκβιάζουν για απελευθέρωση των πλειστηριασμών
Ωραία τα μεγάλα λόγια και οι εκφράσεις σεβασμού απέναντι στις «θυσίες» των ελλήνων πολιτών, όμως τα πάντα αποτυπώνονται στα νούμερα. Και το ζητούμενο νούμερο αυτή τη στιγμή είναι το 1 δισ. ευρώ και η εκταμίευσή του.
Και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, εάν δεν υπάρξει θετική εισήγηση από την τρόικα... Και για να συμβεί αυτό, η Ελλάδα πρέπει να πει «ΝΑΙ σε όλα» ακόμα και στο καυτό θέμα των πλειστηριασμών, το οποίο είναι πολύ πιθανό να αποσταθεροποιήσει την πολιτική κατάσταση.
Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου, που βρίσκεται σε ασφυκτική πίεση.
Έχει δε την αίσθηση ότι εξαπατήθηκε από το Βερολίνο, όμως, δεν θέλει να χάσει και τις ευκαιρίες, που δυνητικά θα δημιουργήσει, η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πασχίζει για έναν συμβιβασμό που θα του επιτρέψει να παραμείνει στην εξουσία, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής.
τροικα3
Οι δανειστές δεν υποχωρούν στο θέμα των πλειστηριασμών και κρατούν στα χέρια τους ένα χαρτί, το οποίο –εκβιαστικά- είναι αποφασισμένοι να παίξουν. Το χαρτί αυτό είναι τα stress test των ελληνικών τραπεζών, που με την κατάλληλη επεξεργασία και «ερμηνεία», μπορεί να τις εμφανίσουν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, στην περίπτωση της μη απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.
Η τρόικα απαιτεί απελευθέρωση πλειστηριασμών, τουλάχιστον στο 80% των περιπτώσεων, προκειμένου τα κατασχεμένα σπίτια να εγγραφούν ως αξίες στο ενεργητικό των τραπεζών ώστε να μπορούν να εκποιηθούν σε ξένα funds, οι τίτλοι τους.
Οι κατασχέσεις υπολοίπου λογαριασμών ακόμα και ενός ευρώ για ένα χρέος 150 ευρώ προς την Εφορία, τρομοκρατούν τους πολίτες οι οποίοι «σηκώνουν» τις οικονομίες τους, με αποτέλεσμα μόνο τον μήνα Οκτώβριο να φύγει πάνω από 1 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.


πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com