Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Στρατός καλεί Σκαρμούτσο για επανεξέταση μετά από το σάλο που ξέσπασε με την αναβολή του...



Για επανεξέταση από την Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή  της Αθήνας καλείται ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την απόφαση της Πρωτοβάθμιας αντίστοιχης Επιτροπής  Λάρισας να του χορηγήσει κατευθείαν  2ετή αναβολή στράτευσης που στην πράξη σήμαινε απολυτήριο από τον στρατό και μάλιστα χωρίς  υποχρέωση εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας.

Η σχετική απόφαση  που ελήφθη αργά χθες μετά από την εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Αθ. Τσέλιου να διερευνηθούν τρόποι επανεξέτασης της αρχική απόφασης, αναμένεται να του επιδοθεί από την ΕΛΑΣ δια της νομίμου οδού τις επόμενες ημέρες. 
Ο (και στρατιώτης σε αναβολή) σεφ σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία θα καλείται να παρουσιασθεί εντός μηνός στην Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή ( μάλλον στο  Φρουραρχείο ή απ ευθείας στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ) για να επανεξετασθεί η περίπτωσή του.
"Δίνουμε λάθος μηνύματα σε βάρος της ισότητας και της ισονομίας" ήταν το πνεύμα της εντολής της ηγεσίας του ΓΕΣ ώστε να κινηθεί η όλη διαδικασία.
 Τώρα μια νέα επιτροπή θα κρίνει εκ νέου την πάθηση του σεφ - ίσως και με διάγνωση δια νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο - και αν αυτή δικαιολογεί και πόση  αναβολή,στράτευσης! 

Πως γλύτωνε και τις περίπου 6.000 ευρω για την εξαγορά
 
Υπενθυμίζεται  ότι ο 43χρονος σεφ- η εκπομπή του οποίου έχει αρχίσει να προβάλλεται στο Μέγκα - παρουσιάστηκε στο Κέντρο Κατάταξης Λαμίας στις 12 Νοεμβρίου με υποχρέωση κατά τον ίδιο για 6μηνη θητεία κατ άλλους όμως για 9μηνη θητεία. Λόγω ηλικίας μπορούσε να υπηρετήσει 45 ημέρες κανονικά και το υπόλοιπο να το εξαγοράσει έναντι περίπου 800 ευρώ το μήνα. Όμως 3 ημέρες μετά την κατάταξη παραπέμφθηκε στην Υγειονομική Επιτροπή της Λάρισας και πήρε 2ετή αναβολή για κάποιον ιατρικό λόγο (έτσι έκριναν οι ιατροί ). Με την λήξη όμως της αναβολής αυτής  ο 43χρονος σήμερα σεφ θα γινόταν 45 ετών και βάσει του νόμου περί στρατολογίας δεν θα είχε πια υποχρέωση στράτευσης λόγω ηλικίας! Το ΓΕΣ, με τον σάλο που ξέσπασε και γνωρίζοντας προφανώς ότι για την πάθηση που διαγνώσθηκε πιθανώς να είναι μεγάλη η αναβολή, έψαξε να βρει τρόπο για επανεξέταση. Έτσι έγινε η κλήση που προαναφέραμε.

Πέντε νέα καυτά ερωτήματα!


Τα ερωτήματα  που τίθεται ή παραμένουν είναι πολλά:


  1. Αν, κατ αρχήν,  υπάρχει πλέον θέμα  διοικητικής εξέτασης σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα σε διάφορα επίπεδα όσον αφορά την εν λόγω αναβολή, πέραν των ιατρών.
  2. Γιατί άργησε τόσο να ασκηθεί το δικαίωμα της επαναξέτασης από την Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή  της Αθήνας-αν π.χ. πίεσαν κάποιοι να βρεθεί μέση λύση...
  3. Γιατί από το 2005/6 που ο εν λόγω στρατεύσιμος επέστρεψε από το εξωτερικό δεν εκλήθη ή αν εκλήθη πως απέφευγε την στράτευση μέχρι το καλοκαίρι του 2013.
  4. Διατηρεί ή όχι την ιδιότητα του μονίμου κατοίκου του εξωτερικού;Υπενθυμίζεται ότι ένας μόνιμος κατοικος εξωτερικού ( όπως ήταν τουλάχιστον παλιότερα ο κ. Σκαρμουτσος) για να την διατηρεί - και να είναι έτσι υπόχρεος 6μηνης και όχι 9μηνης θητείας- πρέπει να μένει στο εξωτερικό πάνω από 6 μήνες το έτος.
  5. .Έχει κριθεί για την μη στράτευσή του μέχρι τώρα ανυπότακτος;Έχει προσδιοριστεί δίκη για αυτό το πιθανό αδίκημα; 










onalert,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com