Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ο Τομπούλογλου, οι Μαραβέλιας και Ζώης και οι Λιάπης και Βλάχος!






''Οι φιλίες δεν ξεχνιούνται... ίσα ίσα μάλλον γίνονται ακόμα πιο ισχυρές πίσω από της φυλακής τα κάγκελα που είναι για τους λεβέντες'' μας έλεγε χθες βράδυ γελώντας καυστικά, σημαίνον στέλεχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας!
Αυτό μας έκανε να μπούμε στη διαδικασία ενός πληρέστατου ρεπορτάζ γύρω από τον βίο και την πολιτεία τουΧάρη Τομπούλογλου, σημαντικότατου επιτελικού στελέχους της ΝΔ για περίπου 30 χρόνια... από την εποχή της ΟΝΝΕΔ επί πρωθυπουργίας Ράλλη μέχρι και την υπόθεση του Αγλαΐα Κυριακού.
Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε τους φίλους του Χάρη Τομπούλογλου! Πολιτικούς φίλους... και όχι μόνο! Καθώς η πορεία του, διόλου αμελητέα, όπως επίσης και ο ρόλος του στα εσωκομματικά δρώμενα ήταν σε πολλές περιπτώσεις καθοριστικής σημασίας. Κάπως έτσι εξασφάλισε, λένε οι κακές γλώσσες, και τη θέση του ισόβιου μέλους στο Δ.Σ. του Ιδρύματος το 1993!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
ΕΠΟΧΗ ΟΝΝΕΔ
Ο Χάρης Τομπούλογλου, απόφοιτος της Λεοντείου, ως γνήσιος δεξιός, εντάσσεται στην Οργάνωση της Νεολαίας της ΝΔ, η οποία είχε αρχίσει να αποκτά σοβαρή υπόσταση στα Πανεπιστήμια και την κοινωνία ύστερα κατά τη διάρκεια της Προεδρίας του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος την καθιέρωσε στο ευρύ κοινό.
Πρόεδρος λοιπόν της Τ.Ο. ΟΝΝΕΔ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ο Χάρης Τομπούλογλου, πλήρως ταυτισμένος με την επίσημη γραμμή του κόμματος εντάσσεται για πρώτη φορά στην εκτελεστική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ ύστερα από την αποπομπή του Μιχαλολιάκου από τον Πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη!
Από εδώ και στο εξής ξετυλίγονται τα πολιτικά χαρίσματα του Χάρη Τομπούλογλου και χτίζονται πολιτικές φιλίες... μερικές εκ των οποίων κρατούν μέχρι σήμερα!
Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΛΙΑΠΗ
Ο Χάρης Τομπούλογλου, ύστερα από την ανέλιξή του στην ΟΝΝΕΔ, αποτελεί έναν από τους βασικούς κομματάρχες του Μιχάλη Λιάπη!
Στις εκλογές του 1985 (με λίστα) ο τότε Πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τοποθετεί το Μιχάλη Λιάπημια θέση πάνω από την Φάνη Πάλη Πετραλιά.
Ο Μιχάλης Λιάπης εκλέγεται, αλλά παραμένει για πολύ λίγο Βουλευτής, αφού ύστερα από ένσταση που κατέθεσε η κ. Πετραλιά, δικαιώνεται και παίρνει τη θέση του τέως Υπουργού.
Στις εκλογές του 1989, ο Μιχάλης Λιάπης έχει εντάξει πλέον στο επιτελείο του ένα δυνατό νέο κομματάρχη, ο οποίος αντλεί μεγάλη δύναμη κυρίως από τη νεολαία του κόμματος και δεν είναι άλλος από τον Χάρη Τομπούλογλου!
Έτσι ξεκίνησε η πρώτη ισχυρή πολιτική φιλία του ανερχόμενου Χάρη Τομπούλογλου.
ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ, ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ΛΥΚΟΣ... τα πρωτοπαλίκαρα του ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ
Στην εκλογική μάχη του 1989, ο Χάρης Τομπούλογλου είχε δίπλα του τα πρωτοπαλίκαρά του, τον νυν Δήμαρχο Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια, τον προφυλακισμένο πρώην Αντιδήμαρχο Χαϊδαρίου Μάριο Λιακόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Περιστερίου Παναγιώτη Λύκο!
tobouloglou mesa
Όλοι στην πρώτη γραμμή για τον κομματάρχη πλέον Χάρη Τομπούλογλου και κατ' επέκταση για τον μετέπειτα Βουλευτή Μιχάλη Λιάπη!
ΠΩΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΙΣΟΒΙΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΙΔΥΜΑΤΟΣ ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Ο Χάρης Τομπούλογλου, στη μάχη της διαδοχής για τη θέση του Προέδρου της ΝΔ το 1993, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ του Μιλτιάδη Έβερτ.
Η σχέση αυτή χτιζόταν ενόσω Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ ήταν ακόμα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Μέλος στο ίδρυμα και μάλιστα με σημαντική προσφορά ήταν ο γαμπρός του Μιλτιάδη Έβερτ (σύζυγος της αδερφής του) Ιάκωβος Φίλιππας, του οποίου το όνομα έχει πάρει και μια πτέρυγα του Νοσοκομείου Αγία Σοφία.
Αυτό που ακούστηκε-αλλά χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθεί-ήταν ότι η συμφωνία στήριξης του Μιλτιάδη Έβερτ, επήλθε ύστερα από τον ορισμό του Χάρη Τομπούλογλου ως ισόβιου μέλους του Δ.Σ. του Ιδρύματος, με τη διαμεσολάβηση του γαμπρού του αείμνηστου Προέδρου της ΝΔ!
ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΩΝ
Στα πρωτοπαλίκαρα του Χάρη Τομπούλογλου έρχεται να προστεθεί και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χρήστος Ζώης! Το ένα εκ των δυο πολιτικών τέκνων του Χάρη Τομπούλογλου.
Το δεύτερο, δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια, τον οποίο ο Τομπούλογλου προώθησε τόσο πολύ μέχρι που κατάφερε να τον κάνει και Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ... ως η μόνη μεταβατική λύση μετά την προεδρεία Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Οι δυο νέοι τότε, Ζώης και Μαραβέλιας, υπό την καθοδήγηση του Χάρη Τομπούλογλου, ιδρύουν την Ένωση Νέων Ευρωπαϊστών!
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΤΗ Β' ΑΘΗΝΩΝ
Η ομάδα λοιπόν δυνάμωνε συνεχώς μέχρι και το 2000, όπου όπως όλα έδειχναν, ο Χάρης Τομπούλογλου, αρκετά ισχυρός πλέον, παρουσιαζόταν ως φαβορί για την εκλογή του στη Β΄ Αθηνών και μάλιστα σε υψηλή θέση!
Το ροζ βίντεο όμως που προβλήθηκε σε εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, τερμάτισε απότομα την ανοδική του πορεία, βάζοντας τέλος στα όνειρα του Χάρη Τομπούλογλου!
tobouloglou mesa2
Οι κακές γλώσσες λένε ακόμα και σήμερα, ότι πίσω από το βίντεο κρυβόταν εσωκομματικός ισχυρός πολιτικός αντίπαλος του Χάρη Τομπούλογλου, Βουλευτής της Β΄ Αθηνών, ο οποίος ένιωσε να απειλείται η βουλευτική του έδρα! Κάτι βέβαια που δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως ποτέ...
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΓΓΕΛΟΥ
Ένας από τους τελευταίους σημαντικούς πολιτικούς σταθμούς του Χάρη Τομπούλογλου πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με το Αγλαΐα Κυριακού, ήταν το Υπουργείο Ανάπτυξης επί Υπουργίας Χρήστου Φώλια.
Εκεί και πιο συγκεκριμένα στο γραφείο του Υφυπουργού Γιώργου Βλάχου βρήκε πολιτική στέγη ο Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος εμφανιζόταν ως ένας εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Βλάχου.
Τότε ήταν που με παρέμβαση του Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γιάννη Αγγέλου απαιτήθηκε η άμεση απομάκρυνση του Χάρη Τομπούλογλου από το Υπουργείο Ανάπτυξης... προφανώς κάτι θα ήξεραν από τότε!
Και επειδή, όπως λένε οι πληροφορίες μας, ο κ. Βλάχος αρνήθηκε αρχικά, η απάντηση του Γιάννη Αγγέλου ήταν ''ή θα φύγει αυτός ή θα φύγετε και οι δυο''. Γεγονός που ανάγκασε τον Υφυπουργό να απομακρύνει τον Χάρη Τομπούλογλου από το Υπουργείο... προσωρινά όμως, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι μετά το πέρας ενός μήνα οΤομπούλογλου έκανε την επανεμφάνισή του!
Διαψεύδει ο Γιώργος Βλάχος τα περί συνεργασίας με Τομπούλογλου επί υπουργίας του
ΤΟ ΚΕΛΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Φήμες λένε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο, ο Χάρης Τομπούλογλου να ξανασμίξει με ένα εκ των πρωτοπαλίκαρών του, τον προφυλακισμένο πρώην Αντιδήμαρχο Χαϊδαρίου (Δήμαρχος Χαϊδαρίου είναι το πολιτικό τέκνο του Χάρη Τομπούλογλου Δημήτρης Μαραβέλιας, αντιδήμαρχος του οποίου ήταν ο Λιακόπουλος!) Μάριο Λιακόπουλο!
Η ''ομάδα'' όπως φαίνεται είναι πάνω από όλα αυτά!
Το θέμα είναι πώς θα βρουν τρόπο να τους συμπαρασταθούν οι αδελφικοί τους φίλοι και συναγωνιστέςΜαραβέλιας και Λύκος, καθώς αν οι μισοί είναι μέσα και άλλοι μισοί έξω, η επικοινωνία θα είναι αρκετά δύσκολη!
5db825ba3ba9f69ba9b4cf43816766c9 XL
Βεβαίως, όλα τα παραπάνω είναι προϊόν ρεπορτάζ από συνομιλίες με ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά από την πρόσφατη ιστορία της ΝΔ και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν τα τελευταία 30 χρόνια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο.
Το σίγουρο όμως είναι ένα. Τον τελευταίο λόγο έχει η Δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί και για την νομιμότητα ή μη των πράξεων του Χάρη Τομπούλογλου.
Είναι σίγουρα χρήσιμο όμως, για όλους εμάς τους υπόλοιπους, να γνωρίζουμε έστω και τις πολιτικές φιλίες που διατηρούσε ο Χάρης Τομπούλογλου στη μακρά του πορεία στα εσωτερικά της ΝΔ.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com